Til hovedinnhold

Amazon overtar Lovefilm

Lovefilm er en av Europa største internettbaserte videoleietjenester og har per dags dato virksomheter i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Storbritannia. Nettbutikkgiganten Amazon kjøpte for noen år siden 42 prosent av selskapet, og nå meldes det om at Amazon har skaffet seg resten av aksjene.

Oppkjøpet skal ha kostet rundt 1,9 milliarder kroner og vil ifølge Lovefilm kunne medføre en positiv utvikling for tjenesten i fremtiden.

– Med Amazons massive støtte kan vi i betydelig grad forbedre opplevelsen til medlemmene våre over hele Europa, sa Lovefilm-sjef Simon Calver i en pressemelding, men uten å gå i detalj om hva dette vil bety i praksis.

Etter litt over syv år i drift har Lovefilm nå rundt 1,5 millioner medlemmer og har den siste tiden utvidet tilbudet med Blu-ray-filmer, dataspill og streaming-tjenester for TV-er med internett-tilkobling. Sistnevnte tjeneste vil sannsynligvis tjene på Amazons velutviklede infrastruktur på nettet i form av raskere overføringer.

Selskapet er modellert etter den ledende amerikanske leietjenesten Netflix, og Amazons oppkjøp av Lovefilm blir sett på som et svar på at Netflix tidligere har antydet en storsatsing på det internasjonale markedet.

(Kilder: Pressemelding, HDTVtest)

annonse