Til hovedinnhold

– Sigma jobber med to nye topp-objektiver

Ryktene skal ha det til at de slipper nye objektiver i Art-serien til høsten.

Sigma

I følge nettstedet Canon Rumors skal det neste objektivet i Sigmas Art-serie være et 85mm f/1.4 for fullformatkamera. De oppgir ikke kilden til ryktet, men har på egen troverdighetsskala gitt ryktet 3 av 4, som betyr «et troverdig rykte fra en kjent kilde».

Videre skriver de at det er mulig Sigma samtidig lanserer en 300-600mm superzoom, men dette virker de noe mindre sikre på.

Les også: Sigma pusser opp optikk

Godt nytt for den prisbevisste

Med Art-serien har Sigma tatt opp konkurransen med Canon og Nikons topp-objektiver, og selskapets 50mm f/1.4 overgikk i vår test Canons tilsvarende, dobbelt så dyre objektiver. Nettstedet DP Review melder også at Sigmas 50mm er «det beste autofokus 50mm fastobjektivet vi har testet til nå, med optikk så god at vi egentlig ikke finner noe å kritisere.»

Det er med andre ord lov å ha høye forventninger til 85mm-objektivet, også med tanke på pris. Canons 85mm-objektiv, som blir det som det er mest naturlig å måle Sigmas opp mot, koster i dag rundt 20 000 kroner.

Sigma har allerede presset prisene ned med sitt 50mm-objektiv, som koster rett under 7000 kroner i norske butikker. Canon og Nikons tilsvarende objektiver prises dobbelt så høyt – til 13 000 og 15 000 kroner, henholdsvis.

Prisbevisst mot merkebevisst

Enkelte fotografer sverger lojalitet til eget merke, og bruker utelukkende optikk fra kameraprodusenten. Noen Canon-fotografer ville for eksempel heller tatt bilder uten bukse, enn uten L-seriens karakteristiske, røde ring på objektivet.

Med den lave prisen gjør Sigma proffoptikk tilgjengelig for flere, og med tanke på det Sigma har vist til nå, er det ingen grunn til å skjemmes hvis du ikke er merke-lojal.

Men har du noen gang lurt på hvorfor du må betale så mye?
Her er grunnen til at proffopptikk er så dyrt »

annonse