Nyhet

Sigma lanserer ny standardzoom

Ny 24 - 105 mm F4 tar opp kampen mot de etablerte.

Tidligere denne uken dukket det opp meldinger om at Sigma hadde lansert en ny 24 - 105 mm f/4 DG OS HSM. Denne standardzoomen var forventet, så det i seg selv var ikke så overraskende. Men bare noen timer etter at produktet hadde dukket opp så var det borte igjen, bare erstattet av en 404-feilmelding på Sigmas sider.

Les også: Omtale: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM

Om det var noen som hadde trykket på "publisér nå"-knappen litt for tidlig vet vi ikke, men produktet ble offisielt lansert onsdag 16. oktober - bare noen få dager etter at det gjorde sin snikopptreden.

Sigma 24 - 105 mm f/4 DG OS HSM Art.Foto: Sigma

Objektivet som nå er offisielt lansert er altså en 4,4x standardzoom, i den nye Art-klassen. Dette er en serie som ifølge Sigma skal inneholde "enestående objektiver som slipper løs kunstneren i deg".

19 elementer

Største blenderåpning er f/4, og minste er f/22. Det er verdt å merke seg at blenderverdiene kan holdes konstante gjennom hele zoomområde. Konstruksjonen består av 19 linselementer fordelt på 14 grupper. I disse elementene finner vi en hel rekke spesialelementer som blant annet skal forhindre vignettering, kromatisk aberrasjon og tønneforvrenging.

For å hindre at frontelementet snur på seg, og dermed skaper problemer for de som for eksempel bruker polariseringsfiltre, så skal nye Sigma 24 - 120 mm f/4 DG OS HSM ha intern fokus. Fokusen er automatisk og av den hypersoniske typen for både å holde volumet på et minimalt nivå, og samtidig oppnå en viss hastighet. Minste fokusavstand skal være 45 centimeter.

Bildestabilisator

I produktnavnet finner du benevnelsen OS. Dette står for "Optical Stabilizer", og er ikke uventet navnet på den optiske bildestabilisatoren Sigma har ustyrt produktet med.

Størrelsesmessig er dette objektivet en storfisk. Det veier 885 gram, men vi vet ikke om dette er med eller uten solblender. Lengden sammentrukket skal være på 109 mm, og diameteren er oppgitt til å være 88,9 mm. Sammenligner du vekten med Canons 24 - 105 mm f/4 er Sigma sitt objektiv hele 213 gram tyngre. Det er også såvidt større både i lengde og diameter.

Sigma 24 - 105 mm f/4 DG OS HSM Art.Foto: Sigma

Denne standardzoomen er kompatibel med Sigmas USB-dock. Med denne tilkoblingen kan du blant annet gjøre justeringer på fokus, samt oppgradere firmware på de objektivene som støtter dette. Sigma 24 - 105 mm f/4 er blant objektivene som er tilgjengelig for bytte av fatning, noe som kan være greit om du senere finner ut at du skal bytte fra for eksempel Canon til Nikon.

Les også: Vår test av Sigma DP3 Merrill

Canon- og Sigmabrukere vil være de første som kan bruke dette objektivet, med leveranse i andre halvdel av november. Andre fatninger skal være på vei, men vi har ikke fått informasjon om når dette vil være tilgjengelig.

Hvis dette høres fristende ut, må du holde av drøye 7000 norske kroner.

Kilde: Pressemelding

Les også
– Sigma jobber med to nye topp-objektiver
Les også
Krøll mellom Nikon D5300 og Sigma-optikk
Les også
Sigma vil la deg bytte objektivfatning
Les også
Telezoom å juble for
annonse