Tek.no

Nyhet

Sigma overrasker med nok en sjokkpris

Det nye 50 mm f/1.4 gjør mindre skade på lommeboka enn forventet.

Sigma/Shutterstock/Piotr Krzeslak
11 Apr 2014 13:06

Sigma har gjort en regelrett klassereise på optikkfronten de siste årene. Fra å produsere rimelig, helt grei optikk for hvermansen, har Sigma de siste årene sluppet det ene kritikerroste objektivet etter det andre.

Full oppussing

Selskapet er i full gang med å overhale optikkparken sin og nå har turen kommet til 50 mm f/1.4 Art. Objektivet skal etter planen lande i butikkhyllene i slutten av mai, men det mest oppsiktsvekkende er prisen.

Akam får nemlig nå bekreftet fra leverandører i Norge at det nye objektivet får en veiledende pris på 7000 kroner.

Vel så interessant er det at de første testene som har dukket opp på nettet ser ut til å indikere at objektivet ikke står tilbake for det vesentlig dyrere Zeiss Otus 55mm f/1.4, et objektiv som vil koste 30 000 kroner og som kun har manuell fokus.

Nye tider

Det er ikke første gangen at Sigma vekker oppsikt med prislappene sine. I fjor sommer var det mer enn én hake som måtte hentes opp fra gulvet etter at det ble kjent at den lyssterke 18-35mm f/1.8-zoomen ble prissatt til langt under titusenlappen.

Et annet, svært kritikerrost objektiv i Art-serien, Sigma 35mm f/1.4 har en prislapp på 7000 kroner, noe som er vesentlig lavere enn for eksempel Canons tilsvarende 35mm f/1.4L USM, som for tiden ligger på rundt 12 000 blanke kroner.

Da vi målte de to 35mm-konkurrentene opp mot hverandre ble det Sigmas objektiv som stakk av med en soleklar seier, så at forventningene nå er store til 50 mm f/1.4 Art er kanskje ikke så merkelig.

Sett opp et prisvarsel i Prisguide, så får du beskjed når produktet er i Norge »

Kryptiske ord som Ex, Di, USM, AF-S, PZD, VR og OS går igjen:
Hva betyr det som står på objektivet ditt?»

Les også
Jeg jobbet med Sigmas sjokkobjektiv i fire uker
Les også
– Sigma jobber med to nye topp-objektiver
Les også
Sigma pusser opp optikk
Les også
Sigma vil la deg bytte objektivfatning
Les også
Sigmas lyssterke zoom blir billigere enn du tror
Les også
Skamrost objektiv slippes endelig for Sony og Pentax
Les også
Sigma lanserer f/1.8-zoom
annonse

Les også