Til hovedinnhold

Sigma overrasker med nok en sjokkpris

Det nye 50 mm f/1.4 gjør mindre skade på lommeboka enn forventet.

Sigma/Shutterstock/Piotr Krzeslak

Sigma har gjort en regelrett klassereise på optikkfronten de siste årene. Fra å produsere rimelig, helt grei optikk for hvermansen, har Sigma de siste årene sluppet det ene kritikerroste objektivet etter det andre.

Full oppussing

Selskapet er i full gang med å overhale optikkparken sin og nå har turen kommet til 50 mm f/1.4 Art. Objektivet skal etter planen lande i butikkhyllene i slutten av mai, men det mest oppsiktsvekkende er prisen.

Akam får nemlig nå bekreftet fra leverandører i Norge at det nye objektivet får en veiledende pris på 7000 kroner.

Vel så interessant er det at de første testene som har dukket opp på nettet ser ut til å indikere at objektivet ikke står tilbake for det vesentlig dyrere Zeiss Otus 55mm f/1.4, et objektiv som vil koste 30 000 kroner og som kun har manuell fokus.

Nye tider

Det er ikke første gangen at Sigma vekker oppsikt med prislappene sine. I fjor sommer var det mer enn én hake som måtte hentes opp fra gulvet etter at det ble kjent at den lyssterke 18-35mm f/1.8-zoomen ble prissatt til langt under titusenlappen.

Et annet, svært kritikerrost objektiv i Art-serien, Sigma 35mm f/1.4 har en prislapp på 7000 kroner, noe som er vesentlig lavere enn for eksempel Canons tilsvarende 35mm f/1.4L USM, som for tiden ligger på rundt 12 000 blanke kroner.

Da vi målte de to 35mm-konkurrentene opp mot hverandre ble det Sigmas objektiv som stakk av med en soleklar seier, så at forventningene nå er store til 50 mm f/1.4 Art er kanskje ikke så merkelig.

Sett opp et prisvarsel i Prisguide, så får du beskjed når produktet er i Norge »

Kryptiske ord som Ex, Di, USM, AF-S, PZD, VR og OS går igjen:
Hva betyr det som står på objektivet ditt?»

annonse