Nyhet

Sigma pusser opp optikk

To objektiver kommer i ny drakt.

Sigma har tidligere sagt at selskapet skal oppdatere alle de gamle objektivene sine til de nye Art-, Contemporary- og Sport-seriene. Flere objektiver er allerede fornyet, og nå fra CES-messa i Las Vegas kommer det nå to til.

De to nye objektivene er henholdsvis superzoomen Sigma Contemporary 18 - 200 mm f/3.5 - 6.3 DC Macro USM og fastobjektivet Sigma Art 50 mm f/1.4 DG HSM.

Les også: Hva skjer på fotofronten i 2014

Sigma Art 50 mm f/1.4 DG HSM

Sigma Art 50 mm f/1.4 DG HSM.Foto: Sigma

Det var med fastoptikk og Art 35 mm f/1.4 at Sigma virkelig viste seg fra sin nye side. Nå kommer det en ny versjon av den gamle 50 mm f/1.4, og vi kan ikke si annet en at vi gleder oss til å se hvordan denne duger.

På mange måter er det et objektiv som skiller seg ut fra vår klassiske oppfattelse av hvordan et 50 mm-objektiv skal være. Objektivet har med sine 13 linseelementer fordelt på åtte grupper flere linseelementer enn vi er vant til, og er i tillegg et mye større objektiv enn for eksempel Canon EF 50 mm f/1.4. Antall blenderlameller er oppgitt å være ni.

Lengden er hele 100 mm og objektivets diameter er 85 mm på det største. Vekta er heller ikke spesielt lite. 470 gram er nesten 200 gram mer enn hva Canon sitt motstykke veier. Filterdiameteren er oppgitt til å være 77 mm.

Rent utseendemessig bringer det automatisk tankene over på 35 mm-objektivet deres. Dyrket i bronse og aluminium skal dette objektivet gi inntrykket av noe eksklusivt og holdbart.

Sigma Art 50 mm f/1.4 er laget for fullformat, og kommer i Canon, Nikon, Pentax, Sony og Sigma-fatning.

Les også: Vi har omtalt Sigma 35 mm f/1.4 DG HSM

Sigma Contemporary 18 - 200 mm f/3.5 - 6.3 DC MACRO OS USM

Sigma skryter av at dette er "the definitive ultra compact, high performance, all-in-one lens". Om det er "high performance" vet vi ikke, men at det er "ultra compact" er noe vi kan tro på.

Størrelsen er tydeligvis viktig for Sigma, og her har de i følge pressemeldingen krympet objektivets diameter med 4,6 mm. Det er nå på 70,7 mm, og har en lengde på 86,2 mm. Vi må dog merke oss at dette er i sammentrukket form, og at objektivet ut i fra bildene blir større når man zoomer fullt ut.

18-200mm fullt utfelt.Foto: Sigma

Objektivet går fra 18 mm i vidvinkel til 200 mm på maksimal tele. Siden dette er et superzoom-objektiv må du også regne med at minste blendertallet vil endre seg. På største vidvinkel blir det f/3.5, og ender på f/6.3 på lengste tele. Største blendertall er oppgitt til f/22 gjennom hele objektivet.

Interessant nok så oppgir Sigma at dette også er et makroobjektiv. Nå er det nok ikke "sann" makro som dedikerte makroobjektiver gir, men det ser ut til å gi deg en ok forstørrelse gjennom hele zoom-området (1:3 til 1:75).

18-200mm sammentrukket.Foto: Sigma

Sigma benytter sin optiske stabilisering for å hindre uskarphet på lengre lukkerhastigheter. Dette er ikke tilgjengelig i Pentax- og Sony-versjonene, siden de har innebygget stabilisering i kamerahusene.

Selv om det er kompakt veier det fortsatt litt mye. Objektivets 430 gram kommer dog av at det har 16 linseelementer fordelt på 13 grupper. Det blir med andre ord mye glass som skal flyttes på, og da øker også vekta.

18 - 200 mm f/3.5 - 6.3 kommer i Canon, Nikon, Sony, Pentax og Sigma-fatning, og er ment for APS-C-formatet og vil derfor ikke være optimalt å bruke på fullformathus.

Les også: Sigma vil la deg bytte fatning

Pris og tilgjengelighet

Begge de nye objektivene vil være kompatible med Sigmas USB-dock, og du vil også kunne benytte de med Sigmas service for å endre fatning.

18-200mm vil være tilgjengelig mot slutten av februar og får en veiledende pris på 3290 kroner.

For Sigma Art 50mm har Sigma ennå ikke satt noen pris eller dato for tilgjengelighet, ifølge Sigmas norske representant.

Ute etter nytt kamerautstyr? Slik gjør du det beste kjøpet»

Les også
– Sigma jobber med to nye topp-objektiver
Les også
Sigma overrasker med nok en sjokkpris
annonse