Tek.no

Nyhet

Kinesiske Oppo lanserer ny og stilfull mobiltelefon

«Mirror 5S» får særegent diamantmønster på baksiden, og blir rimelig.

Oppo
6 Juli 2015 09:42

Blant de kinesiske mobilprodusentene er det nok Huawei og Xiaomi vi hører mest til, men nå har den noe mindre kjente aktøren Oppo gjort seg bemerket med en ny modell. Det melder nettstedet PhoneArena, som fanget opp nylanseringen fra den taiwanske Oppo-hjemmesiden.

Den nye modellen har fått navnet Mirror 5S, og skiller seg kanskje først og fremst ut gjennom det litt uvanlige designet. Mobilen er nemlig prydet med et krystall- eller diamantaktig mønster på baksiden av metalldekselet.

Oppo Mirror 5S. Foto: Oppo

Skal gi «glinsende» effekt

Ifølge Oppos egen produktbeskrivelse skal det spesielle mønsteret reflektere lyset i flere ulike vinkler og gi en glinsende, estetisk effekt. Det skal visstnok være brukt «avansert» teknologi i utformingen av det spesielle dekselet.

På innsiden er Mirror 5S derimot ikke spesielt oppsiktsvekkende. Mobilen har en skjerm på 5 tommer med en oppløsning på 720 x 1280 piksler, 2 GB minne, 16 GB med lagringsplass og et batteri på 2420 mAh.

Prosessoren er en firekjerners Qualcomm Snapdragon 410 på 1,2 GHz, som er den samme som man for eksempel finner i LGs rimelige og nylanserte G4-lillebror G4C. Ellers har den nye Oppo-mobilen et bakkamera med en oppløsning på 8 megapiksler og et frontkamera på 5 megapiksler.

Blir trolig rimelig

De ytre dimensjonene er på 14,34 cm x 7,1 cm x 0,76 cm, og vekten ligger på 160 gram. Mobilen har ellers støtte for LTE og dual-SIM, og kjører den nyeste versjonen av Oppos operativsystem, Color OS 2.1, som er basert på Android 5.1 Lollipop.

Norsk lanseringsdato og pris er ikke kjent. Med tanke på at mobilen ligger ganske tett opptil LG G4c når det spesifikasjoner, er det ikke umulig at prisen også vil ligge i samme område, altså rundt 2400 kroner.

Hjemmebane-konkurrenten Huawei har også nylig lansert en ny mobil: Her er toppmodellen Honor 7 »

Les også
Null til 100 prosent batteri på 15 minutter
Les også
Kina-mobilen UMI eMax selges ferdig «rootet»
Les også
Huaweis nye mobiltelefon har rotérbart kamera
Les også
Slik er Motorolas neste generasjon Moto G og Moto X
Les også
Slik blir den neste flaggskip-modellen fra Xiaomi
Les også
Dette er Huaweis nye toppmobil
Les også
Huawei skal trolig lage den neste Nexus-telefonen
Les også
Snart er det Oppo som har verdens tynneste mobil
annonse

Les også