Til hovedinnhold

Den neste Nexus-telefonen skal trolig lages av kinesisk mobilgigant

Ryktene vil ha det til at Huawei skal lage den nye Google-telefonen.

Googles Android-baserte Nexus-telefoner både designes og utvikles av søkegiganten selv, men selve produksjonen av telefonene er som kjent overlatt til andre selskaper. Hittil er det bare et fåtall aktører som har produsert Nexus-modeller, men nå melder nettstedet GizmoChina at en ny produsent har trådt inn i rekken, nemlig den kinesiske giganten Huawei.

Sjefen for Kina-avdelingen i markedsforskningsselskapet iSuppli, Kevin Yang, skal ha skrevet på den kinesiske bloggtjenesten Weibo at Google har valgt Huawei som sin neste samarbeidspartner for sine Nexus-telefoner. Samarbeidet er ikke offisielt bekreftet av noen av partene.

Kanskje vil den kommende Nexus-telefonen fra Huawei ligne på den kritikerroste Ascend Mate 7. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Vil erobre USA med Google

Fra Huaweis side er samarbeidet antakelig et ledd i selskapets ambisjoner om en større tilstedeværelse på det amerikanske markedet. I et intervju med The Verge nylig uttalte sjefen for Huaweis forbrukeravdeling Richard Yu at selskapet har intensjoner om å basere seg ene og alene på Googles løsninger når de for alvor skal gjøre sin entré i USA i år.

I Kina kommer Huaweis mobiler med mye av selskapets egenutviklede programvare ferdig installert. Gitt det noe «anspente» forholdet mellom USA og Kina, for eksempel når det gjelder spionasje-beskyldninger, mener Huawei det er best å renske mobilene for kinesiskutviklet programvare.

I det henseende kan det nye Nexus-samarbeidet altså skape større tillit blant amerikanske forbrukere, siden det som kjent er Google som har full kontroll når det gjelder innholdet på disse telefonene.

Nødvendig kompromiss

– I USA må vi inngå noen kompromisser for å unngå enhver bekymring. Nå finnes det ikke lenger noen unnskyldninger. Hvis du har et problem kan du høre med Google. Amerikanske kunder stoler på Google, og derfor kan de stole på Huawei, sa Yu i intervjuet med The Verge.

Siden samarbeidet ennå ikke er offisielt bekreftet foreligger det naturlig nok heller ingen opplysninger om hva slags Nexus-mobil vi kan vente oss fra Huwei i første omgang. Selskapet har imidlertid kommet med spennende produkter den siste tiden, for eksempel Ascend Mate 7, som vi syntes både var stor, rask, funksjonsrik, lekker og overraskende billig.

Fra før er det kun Samsung, HTC, LG og Motorola som hittil har produsert Googles Nexus-telefoner.

Huawei har også kastet seg ut i smartklokke-dansen: Selskapet viste nylig frem en særs lekker modell »

Les også
Huawei skal trolig lage den neste Nexus-telefonen
Les også
– Huawei er ingen sikkerhetstrussel
Les også
Motorola Nexus 6: Motorola viser muskler
Les også
Huawei lanserer rund og lekker smartklokke
Les også
Derfor vil ikke Huawei satse på 4K-oppløsning på mobiler
Les også
Huawei Ascend Mate 7: Nå spiller Huawei i elitedivisjonen
annonse