Nyhet

Derfor fjerner Microsoft Start-knappen i Windows 8

Selskapet mener de har en god grunn.

Microsoft har som kjent tatt vekk Start-knappen fra det kommende operativsystemet Windows 8, og de har uttalt at den ikke kommer tilbake heller.

Nå har selskapet lettet litt på sløret angående hvorfor de valgte å fjerne den tradisjonsrike knappen nede i venstre hjørne. Grunnen? Folk har visstnok sluttet å bruke den.

Klar trend

Man har antatt at Microsoft kastet Start-knappen i søppelkurven for å få brukere til å bli kjent med den nye Metro-startskjermen, men nå tar en av sjefene bladet fra munnen.

Chaitanya Sareen, som er ledende programsjef i Microsoft, forteller til PC Pro at de så en klar trend via overførte data fra Windows 7 gjennom sitt «Microsoft Customer Experience Improvement»-program:

– Da vi videreutviklet verktøylinjen så vi en fantastisk utvikling hvor brukerne festet programmer på den. Vi så at folk festet ting i vildens sky. Vi så også at bruken av Start-menyen falt dramatisk, og det ga oss et valg. Vi sa til oss selv: Bruken av Start-menyen faller, så hva kan vi gjøre med det? Hva kan vi gjøre for å gjenopplive Start-menyen, gi den ny identitet og gi den ny energi?

Sareen fortsetter:

– Hvis jeg er en skrivebordsbruker, så fester jeg utforskeren, Internet Explorer eller hva enn programmene mine måtte være. Jeg bruker ikke Start-menyen så ofte. Hvis du går til Start-skjermen nå, kommer vi til å låse opp en helt ny mengde med muligheter. Eller så kan du velge å ikke gå dit og bli på skrivebordet, men det er fremdeles raskt. Du kan ikke slå verktøylinjen.

Sareen hevder videre at brukerne benytter seg av snarveier på tastaturet for å åpne programmer, fremfor å lete gjennom Start-menyen.

Forsvarer Metro

Sareen var også rask til å avfeie kritikk av Windows 8 som gikk ut på at operativsystemet er bedre egnet for trykkskjermer enn for bærbare og stasjonære PC-er.

Han sier at drivere for touchpads fremdeles er på et tidlig stadium av utviklingen, og hevder at mus og tastatur fungerer godt i Metro-grensesnittet. Han fremhevet for eksempel egenskaper som å søke etter programmer bare ved å skrive inn navnet på Metro-startskjermen.

(Kilde: PC Pro)

Les også
Startknappen vender tilbake
Les også
Her er Microsofts nye logo
Les også
Lunken mottagelse av Windows 8 så langt
Les også
Slik prøver Microsoft å lokke deg tilbake til Internet Explorer
Les også
Oppgradering til Windows 8 blir billigere enn noen gang
Les også
Slik blir oppgraderingen til Windows 8
Les også
Disse fem Metro-funksjonene elsker vi
Les også
Nå er Gmail størst
Les også
Fem ting Microsoft må fikse i Metro
Les også
Slik skal Microsoft bli nettbrett-konge med Windows 8
Les også
Husk å registrere din nye Windows 7-maskin
annonse