Nyhet

Husk å registrere din nye Windows 7-maskin

Det kan spare deg for mye penger ved å oppgradere til Windows 8.

Det var vært mye surr i det siste når Microsofts oppgraderingspakke til Windows 7 vil bli lansert. Pakken vil la deg kjøpe en ny maskin med Windows 7 forhåndsinstallert allerede nå, og oppgradere til Windows 8 i oktober for slikk og ingenting, fremfor å betale fullpris for det nye operativsystemet.

Allerede lansert

I midten av mai rapporterte vi at oppgraderingspakken ville lanseres i løpet av juni, men om dette gjaldt Norge eller ikke var usikkert. Nå har vi fått tilsendt et skriv ment for sluttbrukere som bekrefter at tilbudet allerede har vært tilgjengelig en uke, fra og med 1. juni, og vil gjelde helt til 31. januar 2013.

Dermed kan du se bort ifra ett av punktene i gårsdagens kommentar om nyinnkjøp av bærbar datamaskin, ettersom nye bærbare datamaskiner nå vil selges med oppgraderingspakken.

Oppgraderingspakken vil la deg oppgradere fra Windows 7 til Windows 8 Pro for 119 kroner.

Her er skrivet Microsoft har sendt ut til norske forhandlere.Foto: Microsoft

Enkel prosedyre

For å benytte deg av oppgraderingspakken når Windows 8 blir lansert, vil du måtte registrere deg på den norske oppgraderingssiden til Microsoft. I skrivende stund er ikke påmeldings-tjenesten aktivert ennå, men Microsoft skriver at du kan registrere deg allerede nå, og så fort tjenesten åpner vil du få beskjed.

Når tjenesten er åpnet vil du måtte melde deg på før utgangen av februar 2013. Microsoft validerer så registreringen din ,go du vil få en epost med tilbudskode og informasjon om hvordan du kjøper og laster ned den nye programvaren. Hvis du vil ha operativsystemet på en DVD-plate vil du måtte betale en ekstra avgift.

Pass på

Selv om du nå kan kjøpe en Windows 7-maskin uten å være redd for å betale et par tusenlapper ekstra når Windows 8 lanseres, kan det likevel være greit å vente litt med PC-innkjøpet. I kommentaren vi skrev i går gjør vi rede for hvilke fallgruver du bør passe på, og hvorfor du bør vente i hvert fall et par uker før du kjøper din neste bærbare datamaskin:

Les også: – Ikke kjøp bærbar PC nå

(Kilde: Microsoft)

Les også
Fra Windows 3.1 til Windows 8
Les også
Nå er Windows 7 det mest brukte operativsystemet
Les også
Windows er 8 er produksjonsklar
Les også
Disse fem Metro-funksjonene elsker vi
Les også
Derfor fjerner Microsoft Start-knappen i Windows 8
Les også
Fem ting Microsoft må fikse i Metro
Les også
Nå er nye Windows 8 tilgjengelig
Les også
Windows 8 starter for fort
annonse