Nyhet

Lunken mottagelse av Windows 8 så langt

Bare en fjerdedel har tatt det i bruk, sier analyseselskap.

Så lite som en fjerdedel av de som prøvde tidlige versjoner av Windows 7 i sin tid, har prøvd Windows 8. Det melder analysefirmaet Net Applications, skriver britiske Computerworld.

Det er knyttet stor spenning til Microsofts kommende operativsystem, som er ett av deres største prestisjeprosjekter på lang tid. Windows 8 skal fungere like godt på mobil, nettbrett og PC, og selskapet har derfor introdusert et helt nytt brukergrensesnitt – Metro.

Utviklingsutgaver er lite brukt

Allerede i februar fikk folk flest selv prøve Windows 8, via en Consumer Preview-versjon. For en drøy måned siden ble den lanseringsklare versjonen sluppet, en Release Preview, som i stor grad skal være en ferdig versjon av operativsystemet.

Men disse utviklingsutgavene er bare tatt i bruk av 0,2 prosent av Windows-maskinene som koblet seg til nettet i juni.

I går kveld annonserte Microsoft at Windows 8 vil lanseres i oktober, altså fire måneder etter denne målingen ble gjort. Like lenge før lanseringen av Windows 7 hadde hele 0,8 prosent installert utviklingsutgavene.

Det var med andre ord fire ganger så mange som testet Windows 7 før lanseringen, enn det er i dag. Selv om man kompenserer tallene for lanseringsdato og andre faktorer, var Windows 7 to til tre ganger større.

Regulerer man tallene for antallet PC-er på verdensbasis blir det ikke bedre for Microsoft. I dag regner man med at det finnes 1,6 milliarder PC-er uavhengig av operativsystem. Bare 0,18 prosent av disse kjørte Windows 8 i juni, det er 2,9 millioner maskiner. Fire måneder før lanseringen av Windows 7 fantes det 1,25 milliarder maskiner, og så mange som 0,75 prosent av disse brukte en utviklerutgave – det er 9,4 millioner maskiner.

Nøyaktig hvordan dette vil påvirke det endelige salget blir spennende å se. Det er allerede klart at Microsoft vil gjøre Windows 8-oppgraderingen billigere enn noen gang.

Microsoft er ikke enige

Resultatet fra undersøkelsen ble publisert bare timer før Microsoft annonserte lanseringstidspunktet til Windows 8.

Da sa selskapets toppsjef, Steve Ballmer, at det finnes over 1,3 milliarder Windows-systemer rundt i verden. De har nå solgt over 630 millioner Windows 7-lisenser, et historisk høyt tall for selskapet.

Sjefen for Windows, Tami Reller, avviste samtidig resultatene til Net Applications. Hun fortalte at Windows 8 har blitt det mest testede operativsystemet de har hatt noensinne.

Windows 8 lanseres mot slutten av oktober, og vil komme i fire forskjellige versjoner.

(Kilde: Computerworld UK, Digi)

Les også
5 gode grunner til å ikke kjøpe Windows 8
Les også
Nå kommer fleksible Windows 8-laptoper
Les også
Dette syns Bill Gates om Windows 8
Les også
– Windows 8 slippes før det er ferdig
Les også
Denne skal erstatte startmenyen i Windows 8
Les også
Windows 8 dukker opp på piratsider
Les også
Windows er 8 er produksjonsklar
Les også
Microsoft lanserer tastatur og mus til Windows 8
Les også
Metro-menyene blir mer fargerike
Les også
Oppgradering til Windows 8 blir billigere enn noen gang
Les også
Slik blir oppgraderingen til Windows 8
Les også
Disse fem Metro-funksjonene elsker vi
Les også
Derfor fjerner Microsoft Start-knappen i Windows 8
annonse