Nyhet

Nå er Gmail størst

Dersom vi skal tro Google selv, riktignok.

Det er alltid status å si at man er størst eller har flest, og for Googles del så stemmer nok det på flere forskjellige måter. Sist ut er at e-posttjenesten Gmail skal være verdens største, om vi nå teller dette som antall aktive brukere. Google kan nemlig nå opplyse om at åtte år gamle Gmail benyttes av mer enn 425 millioner brukere fra hele jordkloden.

Det betyr at de har gått forbi Microsofts Hotmail, som for ett år siden hadde 360 millioner brukere.

Tellekaos

Men som så ofte er det jo et spørsmål om hvem som teller, hvordan det telles og fra hvilket perspektiv tallene betraktes. Ifølge Venturebeat opererer nettanalytikerne i comScore med helt andre sifre. I deres verden er Hotmail fremdeles på topp med 325 millioner unike brukere, Yahoo på andreplass med 298 millioner brukere, og deretter kommer Gmail med 289 millioner brukere.

Grunnen til det den store forskjellen kan ifølge comScore være at de ikke teller med visse typer trafikk, som fra mobiltelefoner og nettkafeer.

Google selv ville ikke kommentere på tall fra en tredjepart, mens Yahoo og Microsoft viste til tallene fra comScore. Så hvis vi da tar Googles interne tall på 425 millioner for god fisk, har de så avgjort det høyeste offisielle tallet.

Hvis Microsoft vil ha tilbake tronen, er de nok pent nødt til å telle selv.

Kilde: Venturebeat

Les også
Er dette nye Gmail?
Les også
Google vil gi deg e-post-treff når du søker
Les også
Nå kan du sjekke om e-postene dine blir lest
Les også
Slik er Microsofts nye e-posttjeneste
Les også
Derfor fjerner Microsoft Start-knappen i Windows 8
Les også
Nexus Q er Googles nye streamingboks
Les også
– Slett denne med en gang
annonse