Nyhet

Oppgradering til Windows 8 blir billigere enn noen gang

Men bare i en tidsbegrenset periode.

Microsoft har nettopp klargjort hva det vil koste for dagens Windows-brukere å oppgradere til kommende Windows 8. For bare 39,99 USD kan du gå fra enten Windows XP, Windows Vista og Windows 7, til Windows 8 Pro. Det er rundt 240 norske kroner.

Windows 8 Pro er en av de fire utgavene det nye operativsystemet blir tilgjengelig i.

Det er den laveste prisen de noen gang har hatt for en full oppgraderingsløsning, og langt nærmere Apples prissetting av operativsystemet OS X.

Frem til nyttår

Tilbudet starter den dagen Windows 8 blir lansert, noe som er forventet at vil skje i oktober. Derifra og ut gjelder det helt frem til 1. januar 2013.

Det er den digitale utgaven som vil koste i underkant av 40 dollar, mens en DVD-versjon i butikk vil koste 69,99 USD. En ekstra DVD til din digitale kopi vil koste 15 USD, pluss frakt og avgifter.

Windows 7-oppgradering kostet i sin tid 99 USD for en tilsvarende versjon, og 49 USD for den letteste utgaven av operativsystemet. Dette tilbudet varte bare noen uker.

I dag er det altså en oppgraderingsløsning som fungerer uavhengig av når maskinen din ble kjøpt, i motsetning til et tidligere annonsert oppgraderingstilbud.

Full oppgradering kun fra Windows 7

Allerede i går kunne annonyme kilder melde hvordan oppgraderingen ville fungere. Kildene hevdet det kun var oppgradering fra Windows 7 som var støttet fullt ut, noe Microsoft nå til dels bekrefter.

Har du Windows 7 fra før følger alle innstillinger, programmer og data med videre. Kommer du fra Vista er det kun egne filer og innstillinger som blir ivaretatt, mens XP-brukere kun får beholde egne filer.

Bruker du i dag Media Center-versjonen av Windows 7 får du Windows 8 med den samme funksjonen med på kjøpet. Venter du til oppgraderingstilbudet er avsluttet, må du kjøpe Media Center som en tilleggspakke.

Kjøper du den digitale kopien vil oppgraderingsprosessen skje ved at du laster ned en oppgraderingsassistent som hjelper deg igjennom hele prosessen. Ved hjelp av denne kan du velge hva som skal følge med over til det nye systemet, og hva du vil forlate.

(Kilde: Windows 8)

Les også
5 gode grunner til å ikke kjøpe Windows 8
Les også
Windows er 8 er produksjonsklar
Les også
Metro-menyene blir mer fargerike
Les også
– Windows 8 blir en katastrofe
Les også
Lunken mottagelse av Windows 8 så langt
Les også
Derfor tok ett lite sekund knekken på Internett-gigantene
Les også
Slik blir oppgraderingen til Windows 8
Les også
Disse fem Metro-funksjonene elsker vi
Les også
Derfor fjerner Microsoft Start-knappen i Windows 8
Les også
Fem ting Microsoft må fikse i Metro
annonse