Nyhet

Slik blir oppgraderingen til Windows 8

Kjører du XP eller Vista, blir det ikke knirkefritt.

Til høsten er det duket for en storstilt Windows 8-lansering. Med et helt nytt grensesnitt og en helt ny grunnmur som skal fungere like godt på PC, mobil og nettbrett, blir dette en av Microsofts største prestisjeprosjekter på lang tid.

Men for brukere som ønsker å oppgradere fra Windows XP eller Windows Vista, blir det ingen knirkefri prosess. Det er faktisk kun oppgradering fra Windows 7 i enkelte versjoner som er støttet fullt ut.

Best fra Windows 7

For snart to måneder siden annonserte Microsoft et oppgraderingstilbud for alle som i dag velger å kjøpe seg en Windows 7-basert maskin. For rundt hundrelappen kan du få oppgradere til Windows 8 når det er tilgjengelig, samtidig som det ved lansering trolig vil komme egne fullverdige oppgraderingslisenser for andre maskiner.

Zdnet.com melder nå at en rekke Microsoftpartnere har fått informasjon om hva forbrukerne kan forvente seg av oppgraderingsmuligheter fra Windows 7, Windows Vista og Windows XP.

For de to sistnevnte gruppene er det ikke alt som går.

  • Oppgradering fra Windows 7 Starter, Home Basic og Home Premium lar deg ta med eksisterende innstillinger, personlige filer (data du har lagret på maskinen) og programmer over til Windows 8 (standardversjonen).
  • Oppgradering fra samtlige Windows 7-versjoner, utenom Enteprise, lar deg ta med eksisterende innstillinger, personlige filer og programmer over til Windows 8 Pro.
  • Oppgradering fra Windows Professional og Enterprise lar deg ta med eksisterende innstillinger, personlige filer og programmer over til Windows 8 Enterprise.
  • Oppgraderer du fra Windows Vista med Service Pack 1 får du med personlige filer og innstillinger over til Windows 8, men ikke alle programmer.
  • Oppgraderer du fra Windows Vista uten Service Pack 1 får du kun med personlige filer, ikke innstillinger og programmer, over til Windows 8.
  • Fra Windows XP får du kun oppgradert til Windows 8 om du kjører Service Pack 3 eller senere. Da får du kun med dine egne filer, ikke systeminnstillinger og programmer.
  • Bytter du språk under oppgraderingen forsvinner innstillingene og programmene, men filene dine blir beholdt.
  • Du kan ikke på noen måte oppgradere og bytte arkitektur samtidig. Det vil si å gå fra 32-bits-versjonen til versjonen basert på 64-bit.

(Kilde: Znet)

Les også
Windows er 8 er produksjonsklar
Les også
Lunken mottagelse av Windows 8 så langt
Les også
EU vil la deg kjøpe og selge «brukt» programvare
Les også
Oppgradering til Windows 8 blir billigere enn noen gang
Les også
Disse fem Metro-funksjonene elsker vi
Les også
Derfor fjerner Microsoft Start-knappen i Windows 8
Les også
Fem ting Microsoft må fikse i Metro
Les også
Nå er nye Windows 8 tilgjengelig
annonse