Nyhet

Xperia Z Ultra etterlater konkurrentene i støvet

20 prosent raskere enn Galaxy S4.

Vi var ikke helt sikre på hva vi skulle forvente av en telefon med svært tidlig programvare. Legg merke til at den tidlige prototypen ikke opplyser mer enn at systembrikken kommer fra Qualcomm.

Sony har akkurat sluppet sin nyeste toppmodell, Xperia Z Ultra, og det er virkelig en monstermobil. Den er bare 6,5 millimeter tynn, samtidig som den har en skjerm på 6,4 tommer. Et stort, flatt flak, altså. Utformingen er ikke det eneste som er oppsiktsvekkende – her er nemlig innmaten av det ekstreme slaget også.

Dette vil sannsynligvis bli den første telefonen på det norske markedet som kjører Qualcomms absolutt heftigste systembrikke; Snapdragon 800.

Les også: Sony lanserte gigantversjon av Xperia Z

Tidlig utgave

Vi måtte selvfølgelig teste ytelsen på en av Sonys tidlige utgaver. Vi visste ikke helt hva vi skulle forvente – tidlige utgaver har av og til ikke hundre prosent ferdig innmat, og programvaren pleier slett ikke å være perfekt.

Dermed kan tidlige ytelsestester vise litt forskjellig, og ofte er ikke tallene i nærheten av de vi ser i det ferdige produktet. Her er imidlertid ytelsen på plass lenge før telefonen er i butikken.

Ekstremt rask

I ytelsestesten Geekbench 2 får Sony Xperia Z Ultra en skår på hele 3 847 poeng. Det er nesten 20 prosent raskere enn den raskeste telefonen vi har testet til dags dato, Samsung Galaxy S4.

Resultatet ville muligens ikke vært uventet i en helt ferdig utgave av Xperia Z Ultra, ettersom de tetteste konkurrentene til Sonys nye flaggskip, er utstyrt med systembrikken Snapdragon 600. Den har noe svakere prosessorkjerner, og betydelig svakere grafikkdel.

Sony utklasser feltet. iPhone 5 havner på jumboplass blant toppmodellene.

Vil du vite mer om Sonys nye kraftplugg? Les alt om den, og se video i vår sniktitt.

Les også
«Turboversjonen» av Galaxy S4 er en råtass
Les også
Dette er Xperia Zs illsinte storebror
Les også
Sjekk hvilken toppmodell du bør velge
Les også
Sony lanserer Xperia Tablet Z
Les også
Her er HTCs nye supermobil
Les også
Sony Xperia Z: Sonys supermobil lever opp til forventningene
annonse