Nyhet

«Turboversjonen» av Galaxy S4 er en råtass

Men den kommer ikke til Norge.

I går fant vi ut at Sonys nyeste flaggskip, Xperia Z Ultra, er svært mye raskere enn dagens Galaxy S4. Samsung har imidlertid sluppet en ny versjon av Galaxy S4 for Sør-Koreanske brukere. Nytt i denne utgaven er den samme Snapdragon 800-brikken som brukes i Xperia Z Ultra, og støtte for raskere 4G-nett, såkalt LTE Advanced.

Nå er det gjort hastighetsmålinger av den nye telefonen. Ikke overraskende er også den betydelig raskere enn Galaxy S4-modellene som har vært i salg så langt.

Les også: Samsung lanserer enda raskere Galaxy S4

Heftig oppgradering

Galaxy S4-varianten som nå skal ut på markedet i Samsungs hjemland får en skår på 29 976 poeng i ytelsestesten AnTuTu. Varianten som selges her på berget oppnår resultater på rundt 25 000 poeng i samme ytelsestest. Den "gamle" utgaven, som så langt har vært solgt i Sør-Korea, har Samsungs egen systembrikke Exynos 5 Octa. Den oppnår 26 275 i samme test.

Også i ytelsestesten Quadrant gjør den nye modellen vei i vellinga. Hele 18 581 poeng får den nye versjonen, mens både den europeiske varianten og utgaven med Exynos-brikke legger seg på omtrent 12 400 poeng.

Les også: Test av Samsung Galaxy S4

Sony Xperia Z Ultra fremdeles raskest?

Vi har ikke rukket å gjøre egne tester på Sonys Xperia Z Ultra enn så lenge, men ifølge nettstedet Hdblog.it skal den ha resultater på henholdsvis 34 758 og 19 130 i AnTuTu og Quadrant. Hvis tallene stemmer, og ikke endres av programvareoppdateringer, vil altså Sonys gigantmobil også være en del raskere enn Samsungs nye modell.

Hva Galaxy S4 LTE Advanced får i Geekbench, som vi testet Xperia Z Ultra med, er foreløpig ukjent.

Ny Galaxy S4 kommer ikke til Norge

På spørsmål fra Amobil svarer Samsung Norge at dagens Galaxy S4 er den de satser på her til lands. Den oppgraderte modellen vil altså ikke bli å se i norske butikkhyller.

Les også: Xperia Z Ultra etterlater konkurrentene i støvet

(Kilder: gsmarena.com, hdblog.it, Samsung Norge)

Les også
Nye rykter: Galaxy S5 og Galaxy F kommer samtidig
Les også
Ny åttekjerners systembrikke fra MediaTek
Les også
Android 4.3 har lekket
Les også
Xperia Z Ultra etterlater konkurrentene i støvet
Les også
Sjekk hvilken toppmodell du bør velge
Les også
Samsung Galaxy S4: Samsungs Android-konge har blitt enda bedre
Les også
Sony Xperia Z: Sonys supermobil lever opp til forventningene
annonse