Til hovedinnhold

Her er HTCs nye supermobil

HTC One går i strupen på Sony Xperia Z.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Amobil.no / London: En gang i tiden regjerte HTC smartmobilmarkedet. Men det siste året har vært tungt for mobilprodusenten, til tross for at selskapet har levert mobiltelefoner som knapt kan sies å ha ligget noe tilbake for konkurrentenes toppmodeller.

Etter en vinter med mange rykter, var det stor spenning knyttet til kveldens lansering. Skal HTC endelig komme tilbake på toppen av tronen? Kliner de til med en modell som setter konkurrentene i skyggen? Har de et ess i ermet, eller går det mot nok en nesten best i klassen-telefon?

Toppsjefen på plass

Et par hundre journalister var samlet i London for å overvære lanseringen, mens andre fulgte en simultanlansering i New York.

Peter Chou, toppsjef i HTC, kom med en kort oppsummering av HTCs imponerende historie, før han avslørte kveldens høydepunkt, mobiltelefonen HTC One.

One, and one, and one, and one ...

HTC One viste seg å være ganske nøyaktig det ryktene har fortalt oss. Ifølge ryktene het den riktignok HTC M7, et navn HTC også brukte på innkallingen til dagens begivenhet i London. Men navnet ble altså HTC One. Litt pussig, siden HTC One allerede finnes i en rekke varianter, som HTC One X, HTC One V, HTC One S, HTC One SV, og HTC One X Pluss, for å nevne de som er kommet ut i Norge.

Til sammen skal det finnes rundt 15 mer eller mindre ulike varianter av HTC One, ett eller annet.

En lekker aluminiumsmobil

Dagens modell har chassis i aluminium, og ser unektelig svært lekker ut. Den har to kraftige innebygde høyttalere som gir grei stereolyd når du ser på video.

En kraftig Snapdragon 600-prosessor med fire kjerner og klokkefrekvens på 1,7 GHz, sørger for at telefonen antakelig er den raskeste du finner på markedet akkurat nå.

Verdens deiligste mobilskjerm?

Skjermen er full HD (1080p), fordelt på 4,7 tommer. Det er de samme spesifikasjonene som Sony har på sin skjerm. Mens Sonys skjerm nok er mer lyssterk, virker skjermen på HTC One klarere i fargene.

HTC-skjermen har også IPS-teknologi, som gir noe bedre innsynsvinkel (Super LCD3).

Svært lysfølsomt kamera

Kameraet benytter det HTC kaller HTC Zoe, med såkalte ultrapiksler. Det skal gi en bildebrikke som svelger tre ganger så mye lys som en vanlig bildebrikke, og følgelig gjør det enklere å ta gode bilder i dårlig lys. Det er hva mobilprodusentene sier hver gang de kommer med et nytt flaggskip, men nå er det altså blitt enda bedre enn sist.

En kul funksjon på dette kameraet er at du kan ta bort uønskede personer fra bildene dine ved hjelp av et par skjermtrykk.

HTC One-kameraet tok inn mer lys enn Sony Xperia Z-kameraet. I dette tilfellet ble det rett og seltt for mye lys. Bildene er tatt samtidig.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Vi prøvde å ta bilder med HTC One og Sony Xperia Z side om side i svakt lys, og resultatet kan du lese om når vi om kort tid publiserer en sniktitt på HTC One. HTC One kan i likhet med Xperia Z også filme med HDR. Det betyr at mørke felter gjøres litt lydere, mens lyse felter gjøres litt mørkere. Slik kan du få gode opptak også under vanskelige lysforhold.

Ny utgave av HTC Sense

En annen nyhet er HTC Sense 5.0, der du blant annet har fått en ny hjemmeskjerm som holder førstesiden på telefonen oppdatert med informasjon fra ulike kilder. Teknologien kalles BlinkFeed, og virker som en RSS-leser med en layout som minner om Flipboard.

Mer enn 1400 innholdsleverandører har innhold som kan hentes rett til denne hjemmeskjermen.

HTC BoomSound

HTC One har to høyttalere på fronten, og lyden er noe av det kraftigste vi har hørt. Egne støysensorer sørger for at du kan gjøre opptak på konserter uten at lyden vrenger seg. HTC kaller det BoomSound.

Som vanlig på HTCs One-modeller, har også denne lydforbedringskrets fra Beats Audio.

Telefonen skal også kunne brukes som universell fjernkontroll. HTC SenseTV skal gjøre det enklere å sjekke hva som går på TV.

Sniker seg forbi, eller?

For den som hadde håpet på store revolusjoner, var kveldens lansering muligens en skuffelse. HTC One er bedre på det meste, men vi snakker evolusjon, snarere enn revolusjon. Samtidig skal du være bra kravstor om du hadde forventet noe mer.

Med HTC One har HTC definitivt plassert seg helt i tetsjiktet. Men om det holder til gull får vi ikke svar på før vi har fått telefonen til test. Det gjenstår også å se om Samsung evner å endre dette bildet, når de kommer med sitt nye flaggskip, Samsung Galaxy S4, antakelig i midten av mars.

Les også: Til helgen starter årets største mobilbegivenhet, Mobile World Congress – en uke fullspekket med lanseringer. Der forventer vi lanseringer fra både LG, Huawei, Nokia, Asus og Mozilla, for å nevne noen.

Mer om
annonse