Nyhet

Sony lanserer Xperia Tablet Z

Syltynt og vanntett nettbrett.

Amobil.no / Barcelona: Sony benytter årets mobilmesse i Barcelona til å vise frem et splitter nytt nettbrett. Sony Xperia Tablet Z er navnet. Ikke overraskende deler den både mye av spesifikasjonslisten og designen med supermobilen Sony Xperia Z.

Borte er kileformen som Tablet S, og Xperia Tablet S stilte med. Xperia Tablet Z er kliss flat. Den har en blank overflate på baksiden, men i motsetning til mobiltelefonen har ikke Tablet Z glass på baksiden.

Hvorfor Sony har gått bort fra glass på baksiden har vi ikke sikker informasjon på foreløpig, men glass er både knuselig og relativt tungt. Tablet Z er svært lett med tanke på størrelsen. Bare 495 gram veier det, og det er rundt 150 gram lettere enn Apples nyeste iPad.

Vanntett brett

Akkurat som Sonys andre Xperia-modeller, er Tablet Z vanntett. I Sonys egen markedsføringsvideo brukes nettbrettet uten problemer i badekaret, og vi ser ikke helt bort fra at Tablet Z sammen med Amazons Kindle-app er en killer-kombinasjon på badet.

Skjermen er 10,1 tommer stor og svært høyoppløselig med sine 1920 x 1200 piksler. Som i Xperia Z dreier det seg om en vanlig LCD TFT-skjerm, og ikke en IPS-variant. Innsynsvinkelen er nesten det eneste som kunne vært bedre med skjermen i Xperia Z, så vi mistenker at egenskapene til Tablet Z vil være relativt like.

Kraftig innmat

Ellers deler Tablet Z motor med Xperia Z. Her er det Qualcomms Snapdragn S4 Pro som styrer showet. Sony sier ikke hvor mye arbeidsminne som er på innsiden, men all den stund Xperia Z har 2 GB, regner vi ikke med at nettbrettet er dårligere på denne fronten.

Kameraet har imidlertid lavere spesifikasjoner enn det som står i mobilen. 8 megapikslers oppløsning må du klare deg med her, og det er forrige generasjon Exmor R-brikke som er brukt.

Vi har allerede klådd på det nye nettbrettet, og en sniktitt er på vei.

Amobil.no er tilstede på Mobile World Congress. Lik oss på Facebook, så gir vi lyd fra oss når det dukker opp noe ekstra spennende på messen. 

Les også
Xperia Z Ultra etterlater konkurrentene i støvet
Les også
Dette kan være Sonys nye gigantmobil
Les også
Tromsø Pad 9.7 Life: Tromsø-nettbrettet holder ikke mål
Les også
HP lanserer billig-brett
Les også
Trolig verdens kraftigste Android-mobil
annonse