Til hovedinnhold

10 land uten Edge får Iphone

Faksimile - Vodafone

Vodafone kan i dag melde at de blir neste operatør ut med Apples mobiltelefon, Iphone. Uten å oppgi noen dato skriver selskapet at de vil tilby Iphone først "senere i år", men at avtalen med Apple nå er i boks.

10 nye land

Og britene slår virkelig på stortrommen når de først lanserer. Hele 10 land er inkludert i lanseringen: Australia, Tsjekkia, Egypt, Hellas, Italia, India, Portugal, New Zealand, Sør-Afrika og Tyrkia. Vodafones eget hjemmemarked, Storbritannia, er ikke med, sannsynligvis fordi konkurrenten O2 har enerett på salg av telefonen her.

Det som derimot er veldig interessant med lanseringen til Vodafone er at ingen av de nevnte nettene har Edge, kun vanlig GPRS og 3G. Til nå har Iphone kun blitt lansert i nettverk med Edge ettersom telefonen kun har dette og ikke 3G. Om det da er meningen at brukerne skal sitte på GPRS, eller lanseringen vil skje med 3G-versjoner av Iphone er spennende.

Slutt på operatørlås?

Tidligere har australske nettsteder meldt at Iphone vil bli solgt uten operatørlås i landet, og at telefonen vil bli lansert i juni. Om Vodafone har fått salgsretten eksklusivt opplyser ikke operatøren noe om, og vi må trolig vente til en eventuell lansering før de eksakte detaljene kommer på bordet.

(Kilder: Vodafone, Mobil.se)

annonse