Til hovedinnhold

Nokias Iphone-utfordrer ute av skapet

Telefonen kommer med pekepenn. Klikk for større bilde.
Menyene har mange likhetstrekk med dagens smarttelefoner fra Nokia. Klikk for større bilde.

Det har lenge vært kjent at Nokia har en Iphone-utfordrer på trappene. Nå har de første bildene av den nye telefonen med det ferske brukergrensesnittet dukket opp.

Symbian-freak.com presenterer i dag bilder av den nye telefonen, som hittil bare er kjent som "Tube". Dette skal imidlertid ikke være det ekte navnet på telefonen.

Les også:
Nokia utfordrer til Iphone-duell »
Her er Nokias nye menyer »
Se Nokias "Iphone" »

Xpress Media

På fremsiden av telefonen står det "XpressMedia", og det kan se ut som om det også står "E3" eller "L3". Fra før av har Nokia en serie musikktelefoner som kalles "XpressMusic". Xpressmedia ser ut til å bli en ny serie multimediatelefoner.

"Tube" kjører femte versjon av Nokias S60-menyer, og har en stor trykkskjerm i 16:9-format. Skjermen er ifølge nettstedet mellom 3 og 3,5 tommer stor.

Symbian-freak.com skriver at skjermen ikke har multitouch slik som Iphone, men den har såkalt "tactile feedback", som sørger for at du "kjenner" at du trykker på skjermen. Telefonen kommer med en pekepenn, men det er ikke kjent om du kan bruke alle funksjoner uten denne.

Telefonen har også et kamera med autofokus, men dette skal ikke ta bilder i like god kvalitet som N-series-telefoner som N95 og N82.

Super-3G og Wi-fi

På spesifikasjonslisten finner vi Bluetooth, Upnp, GPRS, Edge, 3G og super-3G (HSDPA), og Wi-fi. Den nye telefonen har videre innebygget GPS, og støtte for geomerking. Telefonen skal størrelsesmessig være omtrent like stor som Nokia N73, men litt bredere.

Nettstedet hevder at telefonen ikke bare er ekte, men også at den kommer i salg første kvartal 2009. Telefonen skal ikke være flaggskipet i Nokias trykkskjermserie. Symbian-freak.com skriver at et skikkelig beist av en trykkskjermtelefon trolig blir lansert rett etter "Tube".

Under kan du se en gjennomgang av SMS-funksjonen i Nokias nye S60 Touch UI.

(Kilder: Symbian-freak.com, GSMarena.com)

annonse