Til hovedinnhold

– Iphone får GPS og blir tykkere

Den nye baksiden til Iphone skal ifølge Engadget minne om dette dekselet.

Ifølge Engadget er Apple allerede er godt i gang med testingen av neste generasjons Iphone. Nettstedet kan presentere en rekke interessante detaljer fra en kilde de mener er troverdig.

Integrert GPS

Kilden forteller at den kommende Iphone-oppfølgeren har integrert GPS. Dette har ført til at telefonen skal være en smule tykkere.

Det originale metalldekselet også skal ha blitt erstattet av et sort plastdeksel. Dette er en nødvendig endring for at GPS-mottakeren skal få optimalt mottak.

Den kommende Iphone-versjonen skal også – ikke like overraskende – ha 3G-støtte. Det har tidligere blitt antatt at telefonen også skal ha super-3G.

Små justeringer i designen

Et annet problem som skal være løst er utgangen for hodesett. I den originale Iphone er nemlig utgangen senket veldig langt ned i telefonen, noe som gjør at du med mange hodesett er nødt til å skjære bort deler av plasten for at de skal passe. Nå skal alle hodesett med 3,5 millimeter jack kunne brukes.

Batteriet kan fremdeles ikke fjernes, og skjermen skal både være like stor og ha den samme oppløsningen. Formen skal også være nesten den samme, bare litt mer avrundet. En endring i designen, er at volumtastene nå skal være kromfarget istedet for sorte. Ellers skal telefonen være rimelig lik forgjengeren.

Når det gjelder lanseringstidspunktet for den kommende Iphone-versjonene går spekulasjonene i alle retninger. Noen hevder att den skal vises frem 9. juni, mens andre mener 28. juni er mer sannsynlig. Engadgets kilde tipper imidlertid på tidligst juli.

Det skal nevnes at Apple selv er like hemmelighetsfulle som de alltid er rundt kommende produkter, og ikke har bekreftet noe av informasjonen.

Les vår test av Apple Iphone »

(Kilder: Engadget, Ipodobserver)

annonse