Tek.no

Nyhet

Denne skal erstatte startmenyen i Windows 8

Samsungs S Launcher kan bli en hit.

Mashable
30 Aug 2012 10:03

Helt siden Microsoft først viste fram Windows 8 har det vært mye snakk om den nye startmenyen, og hvordan den tradisjonelle startknappen og startmenyen ville forsvinne.

Lager egen startmeny

Microsoft mener selvfølgelig at du ikke trenger den gamle startmenyen, og at den nye vil gjøre alt du det du vil den skal gjøre, i tillegg til en drøss av nye funksjoner.

Samsung ser ikke ut til å være helt enig i Microsofts avgjørelse. I deres nye alt-i-ett-maskiner, som vil komme med Windows 8 forhåndsinstallert, har de lagt ved en liten skrivebordsapplikasjon kalt S Launcher.

S Launcher, som i første øyekast ligner litt på Docken du finner i OS X, er nesten en direkte kopi av den gamle Windows-startmenyen. Her kan du søke opp programmer, åpne programmer, og trykke deg inn til kontrollpanel og utforsker via hendige snarveier – akkurat som du kan gjøre med dagens Windows-startmeny.

Har de lov?

Vi er rett og slett litt overrasket over at Microsoft har latt Samsung gjøre dette, spesielt med tanke på at Microsoft har sagt gang på gang at startknappen ikke vil komme tilbake.

I tillegg har de gjort et stort poeng ut av at Windows 8 vil være mer begrenset for maskinvareleverandører, og at det ikke vil være like mye "bloatware" forhåndsinstallert på datamaskinen. Dette kan se ut til å være en sannhet med modifikasjoner.

Hva tror du om den nye startskjermen i Windows 8? Kommer du til å bruke den, eller kommer du til å finne et tredjepartsprogram for å få den gamle menyen tilbake? Diskutér gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilde: Mashable)

Les også
Lover bedre apper før Windows-lansering
Les også
Slik blir Firefox i Windows 8
Les også
– Windows 8 slippes før det er ferdig
Les også
Her er Samsungs Windows 8-maskiner
Les også
Lunken mottagelse av Windows 8 så langt
Les også
– Nei, Start-knappen kommer ikke tilbake
annonse