Til hovedinnhold

Intel har bekreftet lanseringsdato for Haswell

Fjerde generasjon med Intel Core-prosessor.

Intel

Nøyaktig klokken 17.00 i dag sendte Intels norske PR-byrå ut en beskjed om at den fjerde generasjonen med Intel Core-prosessorer – det vil si den etterlengtede Haswell-arkitekturen – vil ankomme om nøyaktig 3 337 200 000 000 000 nanosekunder.

Den nye prosessoren blir altså lansert tirsdag 4. juni klokken 8 om morgenen, norsk tid. Dette stemmer godt overens med tidligere rykter om at Haswell skulle lanseres på Computex-messen, som starter nettopp denne datoen.

Hardware.no vil for øvrig være tilstede på Computex med flere journalister.

Strømgjerrig og sterk

Haswell blir etterkommeren til Ivy Bridge, og vil produseres med samme teknologi, altså 22 nm. Dette innebærer at Haswell er et såkalt tock i Intels utviklingsplan.

Prosessoren vil, som normalt når det kommer en ny arkitektur, by på bedre ytelse enn forgjengerne; men det mest spesielle med akkurat denne lanseringen blir et betydelig lavere effektforbruk. I tillegg blir vi lovet en svært god innebygget grafikkløsning, sammenliknbart med rimelige dedikerte skjermkort man kan få kjøpt i dag.

Les mer om hva den kommende Haswell-prosessoren vil ha å by på »

På CeBIT-messen i Hannover fikk vi ta en titt på en maskin med Haswell:
I denne sitter Intels neste generasjons prosessor »

Nedtellingen er i gang. Tallet har for øvrig gått ned med rundt 6 000 000 000 innen du har rukket å lese denne bildeteksten.Foto: Intel
annonse