Nyhet

Samsung med egne brikker til Google TV?

Google TV er Googles egen utgave av Smart TV – sammensmeltingen av TV og Internett. Foreløpig har produktet kun blitt brukt i enheter fra Sony og Logitech, men nå vurderer Samsung om de også skal bli med på dansen.

Nesten alle Google TV-produkter benytter seg av brikker fra Intel, men Google har for ikke lenge siden opphevet Intels enerett til å levere brikker, noe som har gitt Samsung blod på tann. I følge en anonym talsperson fra Samsung, har selskapet angivelig planer om å starte egen produksjon av brikker for Google TV.

Uheldig for Intel, heldig for Google

Dette er dårlig nytt for Intel, som via Google TV har forsøkt å få markedsandeler på TV-fronten for å bli mindre avhengig av salg innen PC-markedet. Samsungs mulige planer vil antakelig bety billigere produksjonskostnader og derav lavere priser, noe som vil komme forbrukerne til gode.

Hvis Samsung – som er en av de største TV-produsentene i verden – trykker Google TV til sitt bryst, kan det bety mye for Google med tanke på innpass i et bredere TV-marked enn hva som har skjedd foreløpig.

Det har ikke kommet noen offisiell uttalelse fra Samsung ennå, men et slikt samarbeid ville gjort Google TV mer tilgjengelig og spiselig for forbrukerne med tanke på prisnivå.

(Kilder: Bloomberg, TFTS)

Les også
Samsungs Smart TV-er får 3D-spill
Les også
Ny Google TV på vei
Les også
Sony omfavner Microsofts DRM-teknologi
Les også
Samsung slipper 3D-VOD
Les også
– Kanaler, fjernkontroller og TV-er forsvinner
Les også
Samsung dropper eksklusivitet for 3D-Blu-ray?
Les også
Gjør Samsung Galaxy om til fjernkontroll
Les også
Samsung og Dreamworks i 3D-samarbeid
Les også
Toshiba og Vizio med Google TV?
annonse