Tek.no

Nyhet

Sony omfavner Microsofts DRM-teknologi

22 Mar 2011 05:30

Sony har annonsert at de kommer til å ta i bruk Microsofts DRM-løsning PlayReady for å beskytte sitt innhold og tilby forbrukerne nye måter å nyte kjøpt og leid materiale på.

I praksis betyr dette at Sony vil tillate forbrukere å laste ned filmer som kan bli sett øyeblikkelig, samt streame kjøpt eller leid media til enheter rundt omkring i hjemmet.

Mer forbrukervennlig?

Microsoft PlayReady er en avansert DRM-teknologi som er designet for å være mindre påtrengende overfor forbrukeren og være fleksibelt over flere registrerte enheter, operativsystemer og så videre uten at man må ha en aktiv tilkobling for å verifisere systemet.

PlayReady støtter blant annet MPEG Advanced Audio Coding (AAC), AAC+, Enhanced AAC+, H.264, Windows Media Audio (WMA) og Windows Media Video (WMV).

Det første produktet fra Sony som støtter PlayReady er deres seneste Blu-ray-spiller som ble lansert i USA i februar. Les mer om PlayReady her.

Din mening

Er denne type mer fleksible DRM-teknologi veien å gå, eller vil DRM alltid være et irriterende hinder for betalende kunder? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilder: eHomeUpgrade, Sony)

Les også
Project Phenix tar piratbeskyttelse til et nytt nivå
Les også
Sonys musikktjeneste til PSP
Les også
XBMC får endelig egen fjernkontroll
Les også
Sony klar med 4K-projisering
Les også
Over og ut for Microsoft Zune
Les også
Sony rammet av tsunamien
Les også
Samsung med egne brikker til Google TV?
Les også
Sony og Opera inngår samarbeid
annonse

Les også