Nyhet

Toshiba og Vizio med Google TV?

Ifølge anonyme kilder skal Toshiba og Vizio lansere nyheter om TV-produkter som støtter Google TV på CES-messen i Las Vegas januar neste år. Dette innebærer at Google TV får ny støtte i tillegg til Sony, Logitech og Intel.

Sonys interesse for Google TV og 3D-TV-er er et ledd i kampen om å ta igjen markedsandeler overfor rivalen Samsung på TV-markedet. Intels involvering ved å tilby chipper til disse TV-ene er for å gjøre seg selv mindre avhengig av datamarkedet ved å få innpass på det stabile TV-markedet. Samme type motivasjon kan tenkes i forhold til de eventuelle nykommerne.

Møter motstand

Google TV har tidligere møtt motstand hos amerikanske TV-nettverk som ABC, NBC, Fox og CBS fordi de frykter at forbrukere vil se piratkopiert materiale på TV-ene sine. Til tross for dette er produktet ifølge anmeldere kun for datanerder inntil videre og ikke for mannen i gata på grunn av sin kompleksitet.

Google TV er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge og det foreligger ingen konkrete planer for når produktet eventuelt skal lanseres her. Hvorvidt Google TV vil slå an for massene gjenstår å se, men en økt oppslutning blant store produsenter vil antakelig skape et stabilt utviklingsklima for Google og samarbeidspartnerne.

(Kilder: Engadget, Bloomberg, Businessweek, Mercurynews)

Les også
Samsung med egne brikker til Google TV?
Les også
Slutter å selge opptakere med reklamefjerning
Les også
LED-TV på batteri
Les også
Panasonic lager de mest pålitelige HDTV-ene
Les også
Viasat og LG samarbeider
Les også
– Utenkelig at 3D-TV ikke tar av
Les også
Starter masseproduksjon av 3D-TV
Les også
Mer om Sonys 2010-nyheter
annonse