Nyhet

Samsung dropper eksklusivitet for 3D-Blu-ray?

Vi har tidligere skrevet om Samsungs ekslusive 3D-Blu-ray-avtale med Dreamworks, men nå hinter elektronikkselskapet frempå at de gjerne vil droppe slike eksklusive utgivelser – i alle fall i Storbritannia.

Slike eksklusive handelsavtaler har lenge blitt uglesett av forbrukerne, ettersom det tross alt innebærer at man må kjøpe en 3DTV eller 3D-Blu-ray-spiller fra Samsung hvis man for eksempel vil ha Shrek i 3D. Nå ser Samsung UK visstnok etter andre løsninger for å skape etterspørsel for 3D-produkter.

Skys 3D-kanal pådriver?

Andy Griffiths

Selv om Samsung ikke nødvendigvis ser så negativt på eksklusivitet, innrømmer visepresident i Samsung UK, Andy Griffiths, at eksklusivitet ikke er viktig for dem i Storbritannia. I følge ham var det lanseringen av Skys nye 3D-kanal som virkelig satte fart på interesse for og salg av 3DTV.

Griffiths mener med andre ord at økt tilgjengelighet av 3D-materiale øker salg av 3DTV-er. Å kaste eksklusivitetstankegangen på søplehaugen vil uten tvil bidra til å øke slike tilbud ytterligere, og vi får håpe at noe liknende også vil bli gjeldende for Norge i fremtiden.

Halvparten vil ha 3DTV innen 2013

Samsungs optimisme for 3D er i tillegg å spore hos administrerende direktør i Samsungs CTV & AV-avdeling, Russell Owens, som spår at 50 prosent av alle europeiske hjem vil ha en 3DTV i 2013. Owens forsvarer eksklusivitetsavtalene og påstår at de blir brukt til mer enn bare salg av filmer, men også ved gjensidig påvirkning for hvordan 3D-materialet blir lagd.

Uansett om halvparten av alle hjem vil ha en 3DTV, sier det likevel lite om folk faktisk er interessert i teknologien. Flere og flere HDTV-er kommer med 3D-funksjonalitet enten man vil ha det eller ikke, og derfor må man ta slike antakelser om 3D-interesse med en klype salt.

(Kilder: Home Cinema Choice, Pocket-lint)

Les også
Samsung masseproduserer gjennomsiktige skjermer
Les også
Samsung slipper 3D-VOD
Les også
Samsung med egne brikker til Google TV?
Les også
Samsung viser nye 3D-Smart TV-er
Les også
LoveFilm inntar Samsungs Blu-ray-spillere
Les også
Samsung og Dreamworks i 3D-samarbeid
Les også
Nye godbiter fra Samsung
annonse