Til hovedinnhold

Gjør Samsung Galaxy om til fjernkontroll

Vi har tidligere skrevet om at man kan forvandle Apple-produkter som iPhone og iPad til universelle fjernkontroller for hjemmet ved hjelp av IR-emulatorer og nedlastbare applikasjoner. Nå har turen kommet til Android-baserte Samsung-produkter som Samsung Galaxy S og Samsung Galaxy Tab via en enkel applikasjon.

Applikasjonen har riktignok vært tilgjengelig hos Samsung App Store en stund, men har nå dukket opp på Android Marketplace. Samsung TV Remote er gratis å laste ned, og kommer i en versjon for smarttelefon og en annen for nettbrett.

Kun for Samsung-produkter

Man vil med andre ord kunne bruke Samsung Galaxy S som en helt vanlig fjernkontroll for TV-en og andre elektriske enheter i huset, så lenge de er Samsung-kompatible. Applikasjonen passer med blant annet LCD-serien C650 og høyere, og plasma-serien C6500 og høyere. Den vil også støtte utvalgte Smart TV-er som dukker opp i 2011.

Applikasjonen vil gjøre en i stand til å navigere og bruke smarttelefonen eller nettbrettet via et QWERTY-tastatur og piltaster som lett kan kontrollere informasjon for TV-funksjoner, egenskaper og Samsung-applikasjoner på TV-en.

Samsung TV Remote virker foreløpig kun for Samsung-telefoner som Galaxy S og nettbrett som Galaxy Tab, men Samsung lover å oppdatere applikasjonen slik at den også kan virke med andre Android-baserte enheter i fremtiden.

(Kilde: Pocket-lint)

annonse