Til hovedinnhold

Samsungs Smart TV-er får 3D-spill

At man kan bruke nettbrett og smarttelefoner som spillkonsoller ved å koble dem til HDTV-en er ikke noe nytt. Franske Gameloft går imidlertid nye veier og kutter ut de portable enhetene som et mellomledd når de nå har annonsert at de vil tilby spill direkte på Samsungs Smart TV-plattform.

Franskmennene vil i første omgang tilby seks spill i det de kaller høykvalitets 3D, og disse er UNO, Let's Golf! 2, Block Breaker Deluxe 2, Midnight Pool, Brain Challenge og TV Show King.

Disse vil bli tilgjengelig gjennom appbutikken Samsung Apps.

Samsungs Smart TV-system bruker nettbaserte applikasjoner som gjør at man for eksempel kan streame filmer og TV-programmer fra YouTube, musikk fra Pandora og se oppdateringer fra kontoer på Facebook og Twitter.

– Ikke langt unna Europa

– Vårt mål i Gameloft har alltid vært å gjøre spill tilgjengelig for alle, sier Gonzague de Vallois, visepresident i Gameloft, som fortsetter:

– Alle hjem med en (Samsung) Smart TV vil få muligheten til å kjøpe spille med 3D-grafikk til en rimelig pris.

Spillene vil bare bli tilgjengelig i USA og Sør-Korea i første omgang, men Gonzague de Vallois har tidligere gitt antydninger om at Europa ikke må vente altfor lenge. Samsung må først og fremst gjøre ferdig sin betalte apptjeneste, og dette skal ikke være så langt unna.

Et spørsmål man kan stille seg er hvordan man skal kontrollere disse spillene. Skal man bruke en vanlig fjernkontroll? En Android-basert smarttelefon? Eller Samsungs egen Smart TV-fjernkontroll?

(Kilder: Dvice, Geeky-Gadgets, Pocket-lint, PR Newswire)

annonse