Til hovedinnhold

Samsung og Dreamworks i 3D-samarbeid

Vi har tidligere sett tilfeller hvor elektronikkprodusenter og filmselskaper inngår samarbeidsavtaler som går ut på at man må kjøpe A for å få B. Det mest kjente eksempelet hittil er Avatar som ble gjort tilgjengelig på 3D-Blu-ray hvis man kjøpte 3D-produkter fra Panasonic. Nå kommer også Samsung og Dreamworks på banen.

På CES 2011 annonserte de to gigantene et samarbeid som går ut på at hvis man kjøper en 3D-TV fra Samsung, vil man få eksklusiv tilgang til to av Dreamworks Animations nye 3D-titler på Blu-ray – inkludert den nye animasjonsfilmen Megahjerne. Dette innebærer at man må kjøpe en ny TV fra Samsung for å få tilgang til disse filmene i 3D.

De to selskapene planlegger visstnok i tillegg å samarbeide om forskning og utvikling på flere felter fremover, men uten at det blir presisert nøyaktig hva dette dreier seg om – annet enn at det mest sannsynlig vil handle om videreutvikling av 3D-teknologien.

Samsung og Dreamworks håper med dette å kunne tilby forbrukerne det seneste og beste innen denne type teknologi, og satser på at det nye samarbeidet vil bære frukter.

Det sør-koreanske selskapet Samsung er en av verdens ledende produsenter innen hjemmeelektronikk med produkter blant annet innen mobiltelefoni, skjermer og Blu-ray-spillere, mens Dreamworks er et anerkjent amerikansk filmproduksjonsselskap med titler som Shrek-filmene og Dragetreneren på kappen.

(Kilder: Engadget, pressemelding)

annonse