Til hovedinnhold

Dette er nytt i Photoshop Creative Cloud

Adobe frister med nye magiske triks.

Adobe

I anledning Adobes årlige MAX-konferanse ble det i forrige uke demonstrert nye funksjoner som, slik det gjerne er når Adobe holder fesjå, egner seg til å slå opp en og annen gammel sikleskade hos både fotograf og amatør.

Hjelp til den ustø

Det nye oppskarpingsverktøyet i Photoshop CC.Foto: Skjermdump: Adobe

Denne gangen er et av trekkplastrene et verktøy som skal kompensere for kamerarystelser. Du kan angi, eller programmet kan analysere i hvilken retning rystelsen kommer fra og rette opp bildet etter dette, dog med et visst tap av bildekvalitet. På den måten håper Adobe at du kan redde bilder som ellers ville være ubrukelige.

Photoshop CC får også en overhalt Smart Sharpen-funksjon, som ifølge Adobe selv skal redusere bildestøy og «halo»-effekten samtidig som bildekvaliteten beholdes. I ledtog med dette kommer også en forbedret oppskaleringsfunksjon.

Utvidede RAW-muligheter

Perspektiv- og horisontkorrigering er også nytt.Foto: Skjermdump: Adobe

Funksjonen byr også på verktøy som valgfri fasong på «healing brush» og et verktøy for perspektivkorrigering via Camera Raw 8.Tidligere har muligheten for redigering av RAW-filer begrenset seg til idet du åpnet filen, men med Camera Raw 8 vil det være mulig å bruke RAW-redigeringer som filter i et lag eller i en fil i Photoshop, enten det er stillbilder eller video som skal redigeres.

I tillegg til det ovenfornevnte, vil også funksjonene som ble lansert i Photoshop Extended, slik som 3D-redigeringsverktøyene, være tilgjengelig for alle CC-abonnenter.

Full fres for abonnementstjenesten

For et drøyt år siden snudde Adobe opp ned på hvordan man betaler for programmene deres. Fremfor å punge ut en engangssum for CS-pakkene deres, tilbød de nå en abonnementsløsning, Creative Cloud, hvor man kunne betale en mindre slump penger per måned.

Dette verktøyet skal kompensere for kamerarystelser.Foto: Skjermdump: Adobe

På MAX-konferansen annonserte de at denne abonnementsløsningen er fremtiden for fotografer, grafikere og hobbybrukere. Forrige Creative Suite, CS6 blir rett og slett den siste permanentkjøpspakken i overskuelig fremtid og alle nye versjoner av de velkjente programmene vil heretter merkes CC fremfor CS.

Vel å merke kommer Adobe fremdeles til å oppdatere CS6, blant annet med støtte for de neste operativsystemene for henholdsvis Mac og Windows, men fremover er det Creative Cloud som vil få hovedfokuset.

Det nye Creative Cloud gjøres tilgjengelig i juni.

Hele listen over nye funksjoner finner du her.

Lurer du på hvordan du kan få mest mulig ut av Photoshop? Se deg gjennom våre videokurs»

annonse