Til hovedinnhold

Photoshop får nye funksjoner

Men de blir ikke til salgs.

Adobe, All rights reserved

Adobes abonnementstjeneste "Creative Cloud" som ble sluppet samtidig som nåværende generasjon av programmer - Creative Suite 6 - får nå en ganske omfattende opprustning. For de uinvidde så fungerer det omtrent likt som Spotify gjør: For en månedlig slump med penger får du tilgang til alle (eller bare de du trenger av) programmene til Adobe på maskinen din (og en annen backup-maskin som selvsagt ikke kan brukes samtidig).

De forskjellige prisene finner du her. Å binde seg for et år av gangen er helt klart rimeligst totalt sett. Ifølge Adobe velger 80 prosent av abonnentene dette alternativet.

Siden oppstarten for fire måneder siden har Adobe fått 200 000 abonnenter, noe de så smått skrøt av på pressekonferansen, som ble strømmet over nett direkte fra Adobes hovedkvarter.

Les også: Adobe lanserer Elements 11

Hva er Creative Cloud?
Hvis du blir fullt betalende medlem av den kreative skyen, får du alle Adobes programmer installert og automatisk oppdatert. Alle nye funksjoner og tilleggsprogrammer, store som små, får man tilgang til straks de lanseres. Dette inkluderer selvsagt også nye versjoner som du til vanlig ville vært nødt til å kjøpe en oppgraderingslisens for å få tak i. Du får også 20 gigabyte med lagringsplass for lettere tilgang til store filer på tvers av maskiner og nettverk.

Hva er nytt?
Vi kan egentlig summere opp alt som er nytt i 5 hovedpunkter:

  1. Flere nye eksklusive Photoshop-funksjoner. Med andre ord, funksjoner som ikke er tilgjengelig for de med vanlig lisens av programmet.
  2. Nye funksjoner i Adobe Muse for å designe nettsider til nettbrett og mobil.
  3. Nettlagring med automatisk synkronisering av en bestemt mappe (omtrent som dropbox, bare integrert i løsningen)
  4. Tilgang til bedre opplæring, spesielt gjennom forklarende videoer
  5. Muligheten til å kjøpe Creative Cloud for lag/arbeidsgrupper.
CS6 Photoshop Windows.Foto: Adobe

Nye funksjoner til Photoshop
Du kan nå bruke "Blur Gallery" og "Liquify" sammen med lag du har gjort om til "Smart Objects". Det lar deg gå inn og endre de forskjellige innstillingene på et senere tidspunkt, om du ikke ble fornøyd. Dette fungerer også på videoklipp!

For de som gjør mye repeterende arbeid i Photoshop, har du nå flere muligheter med "Actions". Du kan stille betingelser som bestemmer utfallet. Si at du skal nedskalere bilder slik at lengste side er X piksler. Da kan du få Photoshop til å skalere enten høyde eller bredde avhengig av formatet på bildet - altså om det er liggende eller stående. Det kommer også flere tidsbesparende funksjoner for raskere arbeidsflyt.

Bedre støtte for skjermer med høy pikseltetthet (HiDPI) har også funnet sted i oppdateringen. Dette kommer kun til Mac-brukere i første omgang, på bakgrunn av deres nye "Retina-skjerm". Denne oppdateringen får også alle de andre som "bare" har vanlig lisens!

Andre nyheter

  • Støtte for CSS
  • Støtte for større JPEG-filer
  • Standard skriftyper/-stiler
  • Forbedret 3D-støtte. (Effekter, belysning, teksturer med mer)

Ikke fått nok ennå? Du kan finne hele listen over nye endringer her, eller se Adobes skrytevideo under:

Adobe lager et arrangement som strømmes på nett. Dette kan du følge med på herfra.

Les også: Gunstig CS6-tilbud forsvinner etter nyttår!

Mer om
annonse