Til hovedinnhold

Photoshop CS2 er ikke gratis likevel

Ryktene stemte ikke, men du kan fremdeles laste ned og installere dersom du eier en lisens.

Flere medier kunne tidligere i dag melde at Adobe hadde lagt Creative Suite CS2-pakken og alle dens bestanddeler ut til gratis nedlasting og bruk. Dette er ikke så utrolig som det kan høres ut, siden Adobe er tjent med at brukerne blir kjent med og foretrekker produktet deres på et tidlig stadium. Blant annet er det en kjent sak at Adobe gir temmelig heftige rabatter for studenter og lærere.

Men CS2 er altså ikke gratis likevel. Kodene og nedlastingsfilene som var lagt ut på sidene deres var ikke tiltenkt mannen i gata, men derimot de som allerede eier produkter i CS2-pakken. Valideringsserverne for denne pakken ble nemlig tatt ned og avslått av Adobe 15.desember, og for at folk som har betalt for disse produktene fremdeles skal kunne bruke dem om de må reinstallere dem, har Adobe gjort filer og universalkoder tilgjengelige. Dette er jo omtenksomt av Adobe, men betyr altså ikke at det er fritt frem for alle.

Mer informasjon og liste over hvilke produkter som ikke lenger har aktiveringsserver finner du i Adobes forum.

Eier du noen av de aktuelle produktene finner du koder og filer på Adobes nedlastingssider for CS2. Vi presiserer at disse IKKE er for bruk av folk som ikke allerede eier en lisens på de aktuelle produktene. Vi tar ikke ansvar for eventuelt misbruk av informasjon Adobe har lagt ut på sine egne sider!

Inntil nyttår kunne man for øvrig oppgradere fra CS3 og CS4 til CS6 for samme pris som fra CS5, men dette tilbudet er nå avsluttet. Skal man oppgradere fra CS5 til CS6 koster det nå tett oppunder ti tusen kroner dersom man trenger hele pakken, eller rundt to tusen dersom man bare trenger vanlig Photoshop-utgave. Har man CS5.5 fra før er prisen den samme for Photoshop alene, eller omtrent 5000 kroner for Master Collection CS6. En fullversjon av Master Collection CS6 koster for ordens skyld litt over 28.000 kroner.

Les også: Adobe lanserer Photoshop CS6

Lik oss på Facebook du også.

annonse