Til hovedinnhold
GuideDel 11 – Grunnleggende retusjering

Fiks bildene dine i Photoshop

Slik tar du bort uønskede deler av et bilde.

Akam.no / Adobe

For mange av våre brukere er Photoshop et stort og litt uoversiktelig program å komme i gang med. Mange vegrer seg kanskje for å sette seg ned og prøve seg frem, og skulle gjerne aller helst hatt litt veiledning i det som er bransjens mest brukte bildebehandlingsprogram.

Videokurs
I samarbeid med Utdannet.no legger vi derfor ut en serie med innføringsvideoer i Photoshop, med nybegynnerne i tankene. Til sammen 17 videoer er planlagt i første omgang, og de vil til sammen danne en innføring i Photoshop CS6, der den ene i større eller mindre grad bygger på lærdom og kunnskap fra de foregående videoene.

Korte snutter
Videoene vil være forholdsvis korte snutter som man kan se når man har ti-femten minutter til overs, slik at man ikke trenger å gjøre plass til flere timer med videokursing på timeplanen.

Temavideoer
Selve kursvideoene er det Espen Faugstad i Utdannet.no som står for, og i tillegg til de vanlige kursvideoene vil han også lage noen temavideoer som du vil finne i denne spalten. Disse vil ikke bygge på tidligere videoer i samme grad som de andre, men ta for seg spesifikke temaer, teknikker eller problemstillinger i Photoshop.

Nyeste videosnutt
Nedenfor finner du den nyeste videoen i serien. Trykk på

nede i høyre hjørne for å få se videoen i full størrelse.

Se flere kursvideoer i serien her.
Etter hvert som de blir publisert vil de dukke opp i denne listen. Vi legger ut ny video en gang i uken, og du finner en oversikt her:

annonse