Nyhet

Photoshop satser på lommeformat

Helt ny app lansert til både iOS og Android.

Adobe utvidder applikasjonsportføljen sin ytterligere, og slipper ut en mobilversjon av det populære bildeprogrammet Photoshop. Applikasjonen heter Photoshop Touch, og er nå tilgjengelig for både iOS- og Android-mobiler.

Endelig til mobil

Det er ingen hemmelighet at mobilbrukere i dag er glade i å ta bilder, og både Googles og Apples applikasjonsbutikker flommer over av ulike bildeapper. Adobe så sitt snitt for lenge siden å lage en mobilversjon av sitt desktop-program Photoshop, og lanserte for lenge siden en veldig enkel utgave, kalt Photoshop Express.

Photoshop Express er et greit alternativ hvis du bare vil endre på litt farger her og der, og kanskje legge på en ramme rundt bildet ditt, men stort sett mer enn det kan du ikke gjøre.

Derfor satte Adobe i gang med å lage en oppgradert versjon, som de døpte Photoshop Touch. Touch har vært ute til nettbrett i lang tid, både for iOS- og Android-nettbrett. Likevel har de ikke før nå krympet applikasjonen med til mobilstørrelser, slik at alle kan få redigere bildene sine til det fulleste.

Hele grensesnittet er tilpasset mobilskjermen.Foto: Adobe

Avanserte funksjoner

Photoshop Touch er en langt mer avansert applikasjon enn forgjengeren Express, og har en rekke spennende funksjoner. Først og fremst har den støtte for ulike lag, slik at du kan redigere ulike elementer helt separat, uten å justere på bakgrunnsbildet, eller andre elementer i bildet.

En unik funksjon i mobilversjonen av Photoshop er muligheten til å ta et bilde når som helst, som legger seg som et separat lag i bildeprosjektet ditt. Lagene vises over bildet du er i ferd med å ta, slik at du kan få akkurat det utsnittet du vil.

Programmet er rimelig avansert, og fungerer kun på nyere iPhone-modeller (4S og 5) og telefoner med Android 4.0 eller nyere installert.

Photoshop Touch koster 35 kroner, og er tilgjengelig på både App Store og Play Store.

Se video av Photoshop Touch under:

Les også
Dette er nytt i Photoshop Creative Cloud
Les også
Er dette tidenes verste Photoshop-tabbe?
Les også
Nå kommer Angry Birds-tegnefilmserien
Les også
Apper du må ha på mobilen: Her er ukens anbefalte apper
Les også
– En ny måte å jobbe fra smartmobilen på
Les også
Ukens anbefalte apper: Sjekk ukens anbefalte apper
annonse