Tek.no

Nyhet

Adobe lanserer Elements 11

Menigmanns program for redigering av bilder og video.

Adobe / istock 000014427072
Are Thunes Samsonsen
25 Sept 2012 11:30

Adobe lanserte i dag nye versjoner av Premiere Elements og Photoshop Elements. Programmene, som er ment for å redigere henholdvis video og stillbilder, får versjonesnummer 11 og er som før tiltenkt hverdagsbrukerne som har behov for et enkelt og greit program for slikt. I senere år har imidlertid Adobe fått konkurranse fra produkter fra ganske mange ulike aktører i denne nisjen, og Elements-programmene er derfor atskillig mer avanserte nå enn de var for kun få år siden.

Ekspertmodus i Photoshop Elements 11.Foto: Adobe

I følge en pressemelding skal begge programmene nå ha fått et fullstendig omarbeidet brukergrensesnitt, mens de i bakgrunnen skal ha akkurat samme "motor" som de proffe versjonene av nesten samme navn. Avhengig av hva du skal gjøre og hvor mye du kan, kan du nå velge mellom tre ulike måter å utføre de samme oppgavene på: Et hurtigmodus, et ekspertmodus og et veiledet modus. Ulike former for redigering kan dermed gjøres enkelt og intuitivt, som for eksempel tilt/skift, lysavfall i hjørner, gjøre bilder hi-key eller lo-key, og så videre.

Photoshop Elements 11.Foto: Adobe

Bilder kan også nå organiseres basert på mennesker, steder (vha Google Maps) eller hendelser.

Nye filtre er også introdusert, og Photoshop Elements skal nå fungere opp mot Facebook, YouTube, Vimeo, etc enda bedre enn før, uten at Adobe går nærmere inn på nøyaktig hvordan.

Premiere Elements skal ha fått mange av de samme oppdateringene i grensesnitt som Photoshop Elements har fått, og skal også ha fptt nye effekter, overganger, menyer og muligheter for lydeffekter enn før.

Smartfix-funksjonen i Photoshop Elements 11.Foto: Adobe

Pris i USA er $100 per program, eller $80 dersom du vil oppgradere en tidligere versjon. Vil du ha dem begge to kan du få en samlepakke for $150. Vi har ikke fått noen informasjon om tilgjengelighet eller pris i Norge, og Adobe har i skrivende stund ikke svart på våre henvendelser angående dette.

Veiledet modus.Foto: Adobe
Hurtigmodus.Foto: Adobe
Les også
Dette er nytt i Photoshop Creative Cloud
Les også
Sjekk disse Photoshop-blemmene
Les også
Hobby ble til Google-jobb
Les også
Ny GIMP lansert
Les også
Adobe lanserer Photoshop CS6
annonse

Les også