Nyhet

Slipper «miniversjon» av Raspberry Pi

«Raspberry Pi Compute Module» blir enda mer fleksibel.

Den mye omtalte minidatamaskinen Raspberry Pi har allerede fått et utall bruksområder som sentral komponent i en lang rekke hobbyprodukter, hvorav kamera med berøringsskjerm og en «mini-Macintosh» er blant de nyere idéene.

Tydeligvis inspirert av de tallrike bruksområdene ønsker produsenten nå å gjøre det enda enklere å integrere Raspberry Pi-teknologien i forskjellige typer dupeditter, og lanserer i den forbindelse et helt nytt produkt.

Produktet, som er kunngjort på den offisielle Raspberry Pi-bloggen, heter Raspberry Pi Compute Module og er rett og slett en slags «ribbet» utgave av den kjente minidatamaskinen, som tar langt mindre plass.

Mer fleksibelt

Enheten inneholder den samme grunnleggende innmaten som i Raspberry Pi, altså SoC-brikken BCM2835 og 512 MB RAM, og i tillegg kommer den med 4 GB eMMC-flashminne.

Kortet måler beskjedne 6,7 cm x 3 cm og er utstyrt med standard DDR2 SO-DIMM-kontakter. I blogginnlegget står det at flashminnet er koblet direkte til prosessoren, men utover det er resten av prosessor-grensesnittet tilgjengelig for brukeren.

Raspberry Pi Compute Module.Foto: raspberrypi.org

Det betyr at man kan få utnyttet fleksibiliteten til BCM2835-brikken til fulle, med langt flere GPIO-muligheter (General-purpose input/output) enn med den vanlige Raspberry Pi. Dermed er det altså duket for enda flere bruksområder og smidigere integrering i hva det nå enn er man måtte bygge.

Slipper også kretskort

Raspberry Pi Compute Model skal primært være designet for seriøse selvbyggere som har lyst til å konstruere sine egne kretskort, og i den forbindelse har produsenten også lansert en kompanjong kalt Compute Module IO Board.

Dette er et enkelt, åpent kretskort som gir brukeren tilgang til prosessoren og flashminnet på en tilgjengelig måte, og er ment for å hjelpe deg med å eksperimentere og prøve ut Compute Module-enheten før du eventuelt går til det skritt å designe et eget kretskort. Kortet kommer også med USB- og HDMI-kontakter.

De nye produktene retter seg primært mot bedriftsmarkedet. Kortet og modulen skal først bli tilgjengelig i én pakke i juni, og litt senere skal det bli mulig å kjøpe modulen separat til en pris på 30 dollar per stykk om man bestiller 100 enheter eller flere. Les bloggartikkelen for mer informasjon, og sjekk også ut video under.

Har du lyst til å begynne å bygge med Raspberry Pi? Slik kommer du i gang (Ekstra) »

(Kilde: Raspberry Pi, via PC Pro)

Les også
Fargerikt kabinett for den nye knøttemaskinen
Les også
Slik kan du bygge din egen Game Boy av Raspberry Pi
Les også
Denne Google Glass-konkurrenten kan du lage selv
Les også
Slik har du neppe sett knøttemaskinen Raspberry Pi før
Les også
Sjekk denne kraftige Raspberry Pi-klonen
Les også
Vi har lekt med Raspberry Pis kameramodul
Les også
Raspberry Pi kan være et supert mediesenter
Les også
Kom i gang med knøttemaskinen Raspberry Pi
Les også
Knøttemaskinen Raspberry Pi har nådd ny milepæl
annonse