Nyhet

Slik kan du bygge din egen Game Boy av Raspberry Pi

Nytt hobbyprosjekt for de fingernemme.

Listen over hobbyprosjekter med mini-PC-en Raspberry Pi i hovedrollen begynner å bli skikkelig lang, og blant de mange konseptene som maskinen muliggjør har hjemmelagde spillemaskiner dukket opp opptil flere ganger.

For ett år siden bygde for eksempel den kjente modderen Benjamin Heckendorn en håndholdt spillkonsoll av Raspberry Pi, og et mer kuriøst prosjekt var den knøttlille arkademaskinen fremstilt ved hjelp av mini-PC-en.

Selvbygd «Game Boy»

Nå melder nettstedet Engadget om et nytt Raspberry Pi-basert «gjør det selv»-konsept for retrospill-entusiastene. Konseptet kommer fra selskapet Adafruit, og er enkelt og greit en oppskrift for hvordan du kan konstruere din egen Game Boy.

Dette er delene du trenger til innmaten.Foto: Adafruit

Hovedkomponentene i Game Boy-en er først og fremst en Raspberry Pi Model B med 512 MB minne og en 2,8-tommers TFT-skjerm som også har dukket opp i en rekke andre hobbyprosjekter, for eksempel dette hjemmelagde kameraet.

Som kontroll brukes knappene og kretskortet fra en demontert Super Nintendo-kontroller, og i tillegg trenger du selvsagt et batteri og en mini-strømforsyning. Skallet lages ved hjelp av en 3D-skriver med tegninger du finner her.

Detaljerte instrukser

Selve spillene kjører du fra et SD-kort via installerte emulatorer, for eksempel MAME (Multiple Arcade Machine Emulator), som blant annet lar deg spille gamle arkadeklassikere på maskinen.

Det er en del lodding og finmekking som må til for å bygge Adasfruits Game Boy-variant, men selskapet har heldigvis snekret sammen en meget detaljert intruks som skulle være til god hjelp for dem som ønsker å prøve seg. En presentasjonsvideo av konseptet kan du se under.

Raspberry Pi får stadig nye konkurrenter: Dette er den nye utfordreren HummingBoard »

Les også
Vil la deg 3D-skrive din egen Raspberry Pi-laptop
Les også
Dette Raspberry Pi-tilbehøret lar deg vise tall på gamlemåten
Les også
Dette er Microsofts Raspberry Pi-konkurrent
Les også
Fargerikt kabinett for den nye knøttemaskinen
Les også
Denne Google Glass-konkurrenten kan du lage selv
Les også
Slik har du neppe sett knøttemaskinen Raspberry Pi før
Les også
Slipper «miniversjon» av Raspberry Pi
Les også
Kom i gang med knøttemaskinen Raspberry Pi
Les også
Dette kameraet med berøringsskjerm er laget av Raspberry Pi
annonse