Fargerikt kabinett for den nye knøttemaskinen

Pibow Rainbow er et av de første som er bygget for Raspberry Pi Model B+.

Den svært populære minidatamaskinen Raspberry Pi er midtpunktet i utallige kreative, tekniske hobbyprosjekter som omfatter alt fra hjemmelagde Game Boy-konsoller til Google Glass-konkurrenter og smarttelefoner.

Raspberry Pi trenger imidlertid ikke å kun bli benyttet som en komponent, men kan selvsagt også brukes som en egen, selvstendig maskin. I så måte bør man imidlertid pakke mini-PC-en inn i et eller annet, siden kortet i utgangspunktet leveres helt «nakent».

Foto: Pimoroni

Nytt kabinett for Raspberry Pi Model B+

Vi har allerede sett flere varianter av Raspberry Pi-kabinetter, inkludert hjemmesnekrede utgaver. Som nettstedet Geek melder har det nå dukket opp en ny modell av det iøyenfallende slaget.

Produsenten Pimoroni har nemlig lansert en ny versjon av Raspberry Pi-kabinettet Pibow Rainbow, som er prydet med alle regnbuens farger. Kabinettet er trolig blant de aller første som er bygget spesifikt for den nylig oppgraderte utgaven av Raspberry Pi, Model B+.

Bygges lagvis

Det betyr blant annet at kabinettet gir tilgang til de to ekstra USB-portene, i tillegg til alle de øvrige portene. I likhet med de andre Pibow Rainbow-modellene består kabinettet ellers av «lag» i ulike farger som legges oppå hverandre, hvorav det øverste og nederste laget er gjennomsiktig.

Lagene er skåret ut med laser i akrylplast og krever ingen verktøy for å sette sammen. Til sammen veier den nye Pibow Rainbow-modellen beskjedne 92 gram. Produktet kan bestilles fra Pimoroni for 12 britiske pund, litt under 130 norske kroner. Om du har en 3D-printer hjemme er du kanskje i stand til å lage noe lignende selv?

Raspberry Pi begynner å få en del konkkurrenter:
HummingBoard kommer i tre forskjellige utgaver »

Les også
Raspberry Pi har endelig fått et offisielt kabinett
Les også
Nå får Raspberry Pi en egen berøringsskjerm
Les også
Vil la deg 3D-skrive din egen Raspberry Pi-laptop
Les også
Dette Raspberry Pi-tilbehøret lar deg vise tall på gamlemåten
Les også
Dette er Microsofts Raspberry Pi-konkurrent
Les også
Nye Raspberry Pi har fått norsk pris
Les også
Raspberry Pi har fått en skikkelig overhaling
Les også
Slik kan du bygge din egen Game Boy av Raspberry Pi
Les også
Nei, dette er ikke en Raspberry Pi
Les også
Slipper «miniversjon» av Raspberry Pi
Les også
Raspberry Pi kan være et supert mediesenter
annonse