Nyhet

Denne Google Glass-konkurrenten kan du lage selv

Kan festes på vanlige briller og brukes med Raspberry Pi.

Blant de mange Google-prosjektene som ligger utenfor selskapets kjerneområde er det kanskje smartbrillene Google Glass som har fått mest oppmerksomhet, et produkt som stadig er i utvikling og som er blant de mange oppfinnelsene Android trolig kan benyttes i.

Det har ennå ikke dukket opp altfor mange konkurrenter til Google Glass. Nå ser det imidlertid ut som det går an å bygge sine egne smartbriller til en vesentlig lavere pris enn Googles produkt, ved hjelp av blant annet knøttemaskinen Raspberry Pi.

Bruker skjerm fra videobriller

Raspberry Pi-hjemmesiden meldes det nemlig om et nytt hobbykonsept fra selskapet Adafruit, som kan gi deg et par «smarte» briller via litt fingerferdigheter og en dose tålmodighet.

hacks_IMG_4616.Foto: Adafruit

Konseptet består i å benytte en av miniskjermene fra Adafruits egne NTSC/PAL-videobriller. Denne skjermen, sammen med annen innmat fra brillene, plasseres så i en skreddersydd, 3D-skrevet plastinnpakning.

Innpakningen, som altså kan festes utenpå et par vanlige briller, byr ifølge Adafruit på en formfaktor som tilsvarer Google Glass, men etter bildene å dømme er nok ikke designen helt på samme nivå. Filene til det 3D-skrevne plaststykket kan du finne hos nettstedet Thingiverse.

Kobles til Raspberry Pi

Brillene kobles så til en Raspberry Pi Model B, et USB-batteri og et trådløst USB-tastatur som passer i lommen, og vips så har du en slags bærbar mini-PC i brilleformat. Brillene kan selvsagt også brukes sammen med andre typer enheter.

Det nye konseptet er riktignok ikke helt sammenlignbart med Google Glass når det gjelder funksjonalitet og teknologi, men kan jo være et morsomt hobbyprosjekt til Google Glass er klart for massemarkedet til en overkommelig pris. Alle de tekniske detaljene for hvordan du lager Raspberry Pi-brillene finner du hos Adafruit, og se også video under.

Raspberry Pi har utallige bruksområder: En entusiast laget nylig en smarttelefon av minimaskinen »

Les også
Ny skjermteknologi kan gjøre briller unødvendige
Les også
Slik kan du bygge din egen Game Boy av Raspberry Pi
Les også
Lanserer avanserte spionbriller som ligner på Google Glass
Les også
Kinobransjen bannlyser Google Glass
Les også
Slik har du neppe sett knøttemaskinen Raspberry Pi før
Les også
Sjekk denne kraftige Raspberry Pi-klonen
Les også
Slipper «miniversjon» av Raspberry Pi
Les også
Vi har lekt med Raspberry Pis kameramodul
Les også
Dette kameraet med berøringsskjerm er laget av Raspberry Pi
annonse