Nyhet

Slik har du neppe sett knøttemaskinen Raspberry Pi før

Laget en fungerende smarttelefon med hyllevarer.

Den svært populære mini-PC-en Raspberry Pi fortsetter å spille hovedrollen i kreative hobbyprosjekter og hittil er både kamera med berøringsskjerm, tre-nettbrett og håndholdte spillkonsoller å finne i repetoaret til det fleksible kortet.

Nå melder nettstedet The Inquirer om et nytt Raspberry Pi-basert hobbyprodukt, nemlig en hjemmelaget mobiltelefon. Telefonen har fått det passende navnet Piphone og er utviklet av en Linux-ingeniør ved navn David Hunt.

Tilgjengelige komponenter

Telefonen, som kanskje ikke akkurat vil vinne noen designpriser med det første, består i tillegg til en Raspberry Pi Model B av en Adafruit TFT-berøringsskjerm på 2,8 tommer med en oppløsning på 420 x 320 piksler.

Andre komponenter inkluderer en Sim900 GSM-modul til å putte et sim-kort i og et batteri som leverer 5 volt via en konverter. I tillegg har Hunt også selvsagt laget skreddersydd programvare som blant annet sørger for et talltastatatur på berøringsskjermen.

Alle komponentene medregnet skal Piphone-enheten kun ha kostet rundt 950 kroner. Ifølge Hunt består den utelukkende av deler du kan finne i butikkene, og han påstår også at det verken var noe lodding eller brysomt elektronikkarbeid i prosessen.

Hylles av Raspberry Pi Foundation

Telefonen er riktignok ikke ment for salg, av ganske åpenbare årsaker, men Hunt sier han bygde telefonen primært som en demonstrasjon av hva som faktisk er mulig med vanlige, tilgjengelige komponenter.

Produktet vekket også begeistring hos Raspberry Pi Foundation, hvor Liza Upton hyllet telefonen i et innlegg. Oppfinneren laget for øvrig en demonstrasjonsvideo av Piphone som du kan se under.

Synes du Raspberry Pi blir for tregt? Dette er en klone av mini-PC-en med mer kraft »

Les også
Slik kan du bygge din egen Game Boy av Raspberry Pi
Les også
Denne Google Glass-konkurrenten kan du lage selv
Les også
Sjekk denne kraftige Raspberry Pi-klonen
Les også
Slipper «miniversjon» av Raspberry Pi
Les også
Vi har lekt med Raspberry Pis kameramodul
Les også
Kom i gang med knøttemaskinen Raspberry Pi
annonse