Til hovedinnhold

Xperia X1 kommer sist til Norge

Under Sony Ericssons pressekonferanse i Oslo i går fikk Mobilen.no slå av en liten prat med Norden-sjefen i selskapet, Johan Matsson. Da kom det blant annet frem at nordmenn kan måtte vente lenge på den nye toppmobilen til Sony Ericsson, Xperia X1.
- For øyeblikket ser det ut til at Xperia X1 ikke kommer til Norge før i første kvartal neste år, avslører Norden-sjef Johan Matsson til Mobilen.no.

Sverige får X1 først
Etter lanseringen har pågangen hos Sony Ericsson vært stor. Stort sett alle land er ute etter den spennende toppmodellen til selskapet, noe som betyr at noen land er nødt til å falle nedover prioriteringslisten.
- På grunn av produksjonsbegrensninger er det ikke alle landene som kan få denne telefonen før jul i år. Vanligvis kan flere land bruke den samme telefonen, men tastaturet gjør at de må spesiallages til flere land, deriblant Norge, sier Matsson, som samtidig forteller at svenskene vil få telefonen før jul i år.

Artikkelen fortsetter under bildet


Selv om det svenske markedet byr på de samme utfordringene i forhold til tastatur, er det kanskje ikke så overraskende at de får telefonen før oss her hjemme. Noen fordeler må de jo ha siden selskapet selv er halvt svensk.
Skylder på liten befolkning
Sony Ericsson hevder imidlertid at grunnen til den sene Norges-lanseringen har med det lave innbyggertallet i Norge å gjøre. At Norge og Danmark har de samme bokstavene i alfabetet, og til sammen flere innbyggere enn Sverige, kom som et sjokk på Matsson.
- Det er sant. Det har jeg ikke tenkt på, innrømmer Matsson, uten at han kan love at det gjør noen forskjell i praksis.
Han kan imidlertid fortelle at selskapet uansett jobber med å få flyttet butikklanseringen av den norske versjonen av Xperia X1 til før jul, men uten at han kan love noe som helst.
- Vi vil gjerne selge telefonen før jul også i Norge og vi prøver å få flyttet på lanseringen, men det er umulig for øyeblikket å si noe om vi klarer det, forteller han.

Artikkelen fortsetter under bildet


Stor revolusjon
Da telefonen ble lansert under Mobile World Congress i Barcelona i år var det en av de mest spennende mobilene som ble vist frem. Xperia X1 ble ikke minst sett på som en stor revolusjon for Sony Ericsson, som med denne mobilen tar i bruk operativsystemet Windows Mobile for første gang.
Mange trodde nok den første telefonen i Xperia-serien varslet en serie full av Windows-mobiler. Sony Ericsson har imidlertid påpekt flere ganger at det først og fremst er brukeropplevelsen som er fokuset i denne mobilserien, ikke operativsystemet. Noe som tyder på at blant annet at operativsystemet Sony Ericsson har brukt i sine meste avanserte mobiler, UIQ, kan dukke opp i Xperia-mobiler fremover.
- Xperia-serien har ikke noe definert operativsystem, og det kan fort komme Xperia-mobiler uten Windows Mobile, sier Matsson, som allikevel har tro på flere mobiler med Windows.
- Jeg kan selvsagt ikke si noe om produkter som kommer, men det vil jo overraske meg stort om det ikke dukker opp flere Windows-mobiler fra Sony Ericsson, sier Matsson til Mobilen.

Mer om
annonse