Til hovedinnhold

Denne roboten er et kjørende underholdningssenter

«Keecker» har både projektor, lydanlegg og kamera.

YouTube

En viktig del av den teknologiske utviklingen er å gjøre teknologihverdagen mer bekvem, praktisk og fleksibel. Nå har det dukket opp et kreativt konsept som kombinerer både robot-, projektor- og lydteknologi i én pakke for å gjøre nettopp dette.

Nyhetsbyrået Reuters melder nemlig om et spennende produkt med navnet «Keecker», utviklet av tidligere Google-medarbeider Pierre Lebeau.

Kjørende underholdningssenter

Keecker, som utvikleren kaller verdens første «homepod», ble først presentert under årets CES-messe i januar og er rett og slett en liten, rullende robot som fungerer som et slags mobilt underholdningssenter.

Foto: Keecker

Under topplokket har roboten en kraftig, høyoppløst projektor som gjør at du enkelt kan se på film, TV eller spille dataspill på en stor bildeflate hvor som helst i huset via en PC eller mobile enheter. Innretningen byr også på flere høyttalere som skal sørge for solid, 360-graders surround-lyd.

Roboten er helt trådløs og kontrolleres med mobiltelefonen via Android- og iOS-applikasjoner. De ytre målene er på 63,5 cm i høyden og 40,6 cm i bredden. I tillegg til projektor og lydanlegg har roboten også et kamera ombord, slik at du kan i tillegg kan bruke den til videosamtaler.

Vil koste 30 000 kroner

Keecker er ennå under utvikling, men den ferdige utgaven skal visstnok være i stand til å navigere rundt i hjemmet uten å krasje inn i møbler, ved hjelp av en kombinasjon av sensorer og et kamerasystem.

Den har også egne sensorer for å måle ting som temperatur, fuktighet, karbondioksid og andre ting, slik at du kan bruke den som en slags vaktrobot i huset når du for eksempel reiser på ferier.

For alle de tekniske detaljene må vi nok enda vente en liten stund, men ikke lenge, for planen er nemlig å slippe roboten på markedet allerede tidlig neste år. Den foreløpige prisen er satt til 5000 dollar, altså cirka 30 000 kroner. Mer informasjon kan du finne på hjemmesiden, og under ser du en demonstrasjonvideo.

Hondas robot Asimo kan kanskje også brukes i hjemmet snart: Nå har den blitt mer avansert »

annonse