Til hovedinnhold

Bygg en robot av mobilen din

Kickstarter-prosjektet Romo bruker smartmobilen som hjerne.

Romotive

At det er mye rart på Kickstarter, det kan vel de fleste som har vært innom dette nettstedet være enige om. Roboten Romo er ett av produktene som har blitt finansiert gjennom denne spleiseportalen, hvor folk som har tro på prosjekter spytter inn penger for å bli blant de første som mottar det ferdige produktet.

Foto: Romotive

Romo er en liten robot som bruker mobiltelefonen din som «hjerne». Telefonen plasseres i en liten «dokkingstasjon» på toppen av roboten, og styrer roboten.

Det er kun iPhone som støttes. Romotics opplyser på sine nettsider at de hadde en versjon av Romo som fungerte med både Android og iOS, men at det var for ressurskrevende å teste og vedlikeholde et produkt som skulle virke med et stort antall ulike enheter. Derfor er det kun iOS-støtte nå, men Romotics håper å komme med en Android-versjon igjen senere.

Foto: Romotive

Programmer roboten

Ved hjelp av en app på telefonen kan du programmere roboten til å gjøre ulike ting, uten at du behøver å kunne et programmeringsspråk. Roboten kan reagere på ulike hendelser (for eksempel at den ser et ansikt), ved for eksempel å endre hva som vises på skjermen – eller ved å få roboten til å kjøre på bestemte måter. Du kan til og med gi roboten en favorittfarge, så vil telefonen automatisk ta et bilde når roboten ser noe som har denne fargen.

Med funksjonen «Chase» kan roboten programmeres til å automatisk følge et objekt med lys farge. Vift en farget gjenstand foran «øynene» til Romo, så skifter ansiktet på skjermen til denne fargen – og roboten vil følge gjenstanden.

Romo kan også brukes til å videochatte med venner og familie. Da vil du se den du snakker med på skjermen din. Du må riktignok kjenne noen andre med Romo for å få brukt denne funksjonen.

Har du en annen iOS-enhet, for eksempel en iPad, kan du bruke denne til å styre Romo rundt i huset. Da vil du se bildet fra iPhone-kameraet på iPad-en din etter hvert som Romo kjører rundt i huset, og du kan ta bilder av ting Romo ser på sin vei.

Når du bestiller Romo kommer den ferdig satt sammen, men ifølge Romotics Kickstarter-side er det bare å sende dem en melding hvis du i stedet har lyst til å bygge roboten selv.

Se også de nye mobil-styrte leketøyene fra Parrot »

Her kan du se Romotives egen video som viser hvordan roboten fungerer:

Mer om
annonse