Til hovedinnhold

Snart kan du 3D-skrive din egen robot

Snedig konsept på gang fra Intel.

Intel

Prosessorgiganten Intel er nok ikke en aktør man umiddelbart forbinder med 3D-skriving, men nå ser det ut til at selskapet har kastet seg inn i dansen for alvor med et ytterst uventet konsept.

Nettstedet ReCode melder nemlig nå at Intel har planer om å lansere intet mindre enn en fungerende robot du kan skrive ut på 3D-skriveren hjemme.

Kommer med Edison-brikken

Roboten ble presentert av Intel-sjefen selv, Brian Krzanich, under en konferanse i regi av ReCode nylig. Idéen er visstnok å tilby roboten til vanlige forbrukere via fritt tilgjengelige tegninger som du kan laste ned til 3D-skriveren fra Internett.

I tillegg trenger du selvsagt også en god del andre deler for å få roboten til å fungere, og alle disse ekstradelene skal Intel selge i en egen pakke som vil koste rundt 1600 dollar for forbrukerversjonen.

Nervesystemet til roboten vil bestå av den nyutviklede Edison-brikken til Intel, som selskapet viste frem under CES-messen i januar. Edison er en rimelig SoC-brikke som selskapet visstnok har planer om å integrere i alle mulige slags dupeditter.

Åpen plattform

En mer avansert versjon med Intel Core i5-prosessoren skal visstnok også bli tilgjengelig, men denne blir vesentlig dyrere, med en prislapp på rundt 16 000 dollar.

Når det gjelder hva denne roboten kan gjøre, vil dette være avhengig av applikasjonene som det er meningen at utviklere skal lage. Programvareplattformen blir nemlig åpen, som forhåpentligvis betyr at det vil dukke opp mange rare bruksområder for produktet.

Det som kommer frem i demonstrasjonen av roboten, som du kan se i videoen under, er i alle fall at den både er i stand til å gå på egen hånd, danse, prate og andre ting. Ifølge Intel skal roboten lanseres på slutten av året, men noe mer spesifikt tidspunkt foreligger ennå ikke.

Mobiltelefonen kan også brukes til å lage roboter:
Det er blitt mulig via et nytt Kickstarter-konsept »

annonse