Googles menneskelignende superrobot er blitt enda bedre

«Atlas» gjør nye fremskritt.

Søkegiganten Google har som kjent mange jern i ilden, og ett av de teknologiske områdene selskapet har valgt å skaffe seg et fotfeste i er robotteknologi.

Det har de gjort ved å kjøpe opp en rekke fremstående selskaper som utvikler avanserte robotløsninger. Blant disse er Boston Dynamics, som Google anskaffet seg i fjor og som blant annet pusler med en «humanoide» kalt Atlas.

Gjør nye fremskritt

Atlas er en robot som kan utføre kompliserte oppgaver på egen hånd og som byr på en svært menneskelignende motorikk. Videreutviklingen av Atlas foregår nå ved forskningsinstituttet IHMC i den amerikanske delstaten Florida, og som Gizmodo melder har instituttet gjort nye fremskritt med roboten.

I en fersk video lastet opp på YouTube demonstrerer IHMC hvordan Atlas nå er i stand til å forsere en enkel hindring flere ganger etter hverandre - og i et mye raskere tempo enn tidligere.

I videoen spaserer roboten opp tre trinn med lekablokker og baklengs tilbake igjen uten noe form for inngripen fra forskerne. Dette er riktignok noe andre roboter også er i stand til å gjøre, for eksempel Hondas nå ganske avanserte modell Asimo.

God på balanse

Atlas byr imidlertid på andre imponerende egenskaper fra før av. Som tidligere videoer har vist er Atals for eksempel i stand til å opprettholde balansen på egen hånd både over meget ujevne overflater og til og med mens den utsettes for fysiske belastninger fra siden.

I likhet med andre robotprosjekter er Atlas i stadig utvikling, og det er ennå uvisst hvordan en eventuell «endelig» versjon vil bli seende ut. For å holde deg oppdatert, og for å følge med på andre robotprosjekter, kan du sjekke ut hjemmesidene til IHMC. Den nyeste videoen av Atlas ser du under.

Hondas robot Asimo har også blitt mer avansert: Nå kan den til og med skru av korker på flasker »

Les også
Denne raske roboten imiterer en gepard
Les også
Denne roboten er et kjørende underholdningssenter
Les også
Ønsker seg OL for roboter allerede i 2020
Les også
– Over halvparten av jobbene i Europa kan bli rammet av roboter
Les også
Hondas menneske-robot har blitt enda smartere
Les også
Sjekk den lynraske reaksjonen til denne robotarmen
Mer om
annonse