Til hovedinnhold

– Nokia planlegger 8-tommers nettbrett neste år

Nokia «Illusionist» blir en miniutgave av Lumia 2520.

Nokia

I slutten av oktober lanserte Nokia sitt første nettbrett, Nokia Lumia 2520. Men den finske produsenten skal ha flere nettbrett underveis.

The Verge skriver at de har fått bekreftet fra kilder at Nokia kommer til å lansere et 8-tommers nettbrett med Windows RT 8.1 neste år. Det interne kodenavnet på nettbrettet skal ifølge Twitter-brukeren @evleaks være «Illusionist», og nettbrettet vil bli lansert omtrent samtidig med at 6-tommersmobilen Lumia 1320 blir tilgjengelig i enkelte markeder. Det betyr antagelig helt i begynnelsen av 2014.

Microsofts Surface-nettbrett er direkte konkurrenter til Nokias nettbrett.Foto: Microsoft

Microsoft-oppkjøper skaper usikkerhet

Selv om det virker som om Nokia kjører på som planlagt med også neste års nettbrettplaner, er det ikke usannsynlig at planene kan bli endret på grunn av Microsoft-oppkjøpet. Det ventes at Microsofts oppkjøp av Nokia vil bli ferdigstilt tidlig 2014, og inntil reguleringsmyndigheter har sagt sitt må de to selskapene jobbe videre med de planene som allerede er lagt.

Det går ifølge ZDNet.com rykter om at Microsoft vil lansere en 7,5-tommers «Surface mini» tidlig neste år, og denne vil isåfall kunne bli en direkte konkurrent til Nokia «Illusionist». Hva Microsoft vil gjøre med overlappende modeller etter at overtagelsen av Nokia er klar, er foreløpig helt i det blå.

Les også: Nokia har lansert sitt første nettbrett

(Kilder: The Verge, @evleaks, ZDNet.com)

annonse