Til hovedinnhold

Nokia holdt på å satse på Android

...og Microsoft vurderte Surface-mobil.

Før Nokia og Microsoft ble enige om en avtale om at Microsoft skulle kjøpe Nokias mobilavdeling, vurderte Nokia å droppe Windows Phone til fordel for Android på Lumia-telefonene. Det skriver New York Times.

Ifølge avisens kilder hadde et team i Nokia begynt å teste Android på Lumia-telefoner lenge før Microsoft og Nokia begynte å forhandle om avtalen som førte til at Microsoft nylig kjøpte Nokias mobilavdeling for 7,2 milliarder dollar.

Les også: Microsoft kjøper Nokia (Mobilen.no)

Microsofts tidligere samarbeidsavtale med Nokia om Windows Phone ville utløpe i slutten av 2014, og det var derfor en reell mulighet for at Nokia skulle kunne gå over til Android etter dette.

Nokia Lumia 925.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Nokias toppsjef Stephen Elop har tidligere sagt at de ikke hadde noen plan B hvis salget av Windows Phone ikke skulle ta seg opp. Hvis New York Times' opplysninger er riktige, kan det tyde på at Elop likevel har hatt en reserveplan.

Verken Microsoft eller Nokia har villet kommentere påstandene overfor New York Times.

80 prosent av Windows-mobilene er en Nokia

Om Nokia skulle valgt å avslutte samarbeidet med Microsoft ved utgangen av 2014, ville det antagelig fått dramatiske følger for Microsofts mobilsatsning. Mer enn 80 prosent av alle solgte Windows-mobiler er nemlig en Nokia-mobil.

Samtidig med at Nokia testet muligheten for å kjøre Android på Lumia-mobilene, hadde også Microsoft en plan B – nemlig å produsere sine egne mobiltelefoner under Surface-merkevaren. Det skriver The Verge.

Hadde ikke Nokia og Microsoft blitt enige om et oppkjøp, ville det med andre ord vært en mulighet for at vi ville ha fått Microsoft Surface-mobiltelefoner med Windows Phone og Nokia Lumia-telefoner med Android.

Les også: Microsoft kan slå sammen to Windows-versjoner

(Kilder: New York Times, The Verge)

annonse