Til hovedinnhold
SniktittMicrosoft Surface 2

Her er Microsofts nye nettbrett

Surface RT har fått en arvtaker, og du kan bli med når vi tar en første kikk på nykommeren.

Microsoft

Tirsdag denne uken kom Microsofts nye nettbrett i salg, og vi har fått låne et eksemplar til test. Brettet heter Surface 2, og er oppfølgeren til Surface RT, som kom i salg for ca 9 måneder siden. Samtidig har Microsoft også lansert et brett med fullversjonen av Windows 8.1, Surface PRO 2. Dette kan du lese mer om på Hardware.no.

Dette brettet fikser det meste

Surface 2 er med andre ord et nettbrett som langt på vei gjør de samme oppgavene som Surface PRO 2, men som likevel ikke er en vanlig PC. Forskjellen merker du først når du skal legge inn PC-programmer på brettet. Du kan laste ned installasjonsfiler, men når du prøver å starte dem sier det stopp. Dermed er du låst til å bruke Apper fra Microsofts Marketplace, eller programvaren som finnes på brettet når du kjøper det.

Apper som Facebook, TV2 Sumo og Wimp finnes allerede, mens Spotify kan spilles via appen Spotlight, som tilsvarer Spotify, men har et grafisk grensesnitt med annonser i. Elelrs vokser applikasjonesbutikken raskt, ikke minst som en følge av at Surface 2 stort sett kjører de samme appene som vanlige Windows 8-PC-er kjører.

Her kan du lese mer om Windows 8.1 på RT-brett

Vi er i gang med testingen av Surface 2, men det vil ta noen dager før denne er ferdig. Men siden brettet allerede er i salg, tar vi dere med på utpakkingen og deler våre førsteinntrykk:

Et rimelig nettbrett

Når det gjelder pris kommer Microsoft Surface 2 godt ut av sammeliknignen med andre tilsvarende brett med Android eller iOS. Surface 2 koster 3599 kroner med 32 GB minne. Versjonen med 64 GB minne koster 4399 kroner.

Surface 2 har en fot som kan støtte brettet i to ulike vinkler.

Begge modellene kommer med full Office-pakke, inkludert Outlook. Brettene kan også brukes mot bedriftsløsninger som krever høy sikkerhet. Dette er forrenklet gjennom Workplace Share, som lar IT-administrator definere hva du skal få tilgang til, avhengig av en rekke faktorer, som behov, tid på døgnet, geografisk plassering osv.

Les også: Slik velger du riktig Windows-nettbrett

annonse