Til hovedinnhold

Nokia snart klar med Android-mobil?

Vil slippe alternativ til S40 og Windows Phone på billigmodellene, hevder kilder.

Nokias markedsandel globalt har vært holdt oppe av rimelige mobiltelefoner til store markeder i fattige land. Disse telefonene har kjørt Nokias gamle operativsystem S40, under navnet Asha.

Nå skal S40 byttes ut med en variant av Android, hevder flere kilder som står selskapet nært. Kodenavnet på telefonen er Normandi. Den får et operativsystem basert på Android, men tilpasset av Nokia, tilsvarende det Amazon gjør med sine Kindle Fire-produkter.

Kan bli stoppet av Microsoft

Planene har vært utviklet av Nokia, og det er uklart om det vil bli gjennomført som planlagt, nå som Microsoft kjøper Nokia. Ifølge Nokia-ansatte som jobber med telefonen er den planlagt lansert i 2014, og enn så lenge er disse planene ikke endret.

Om telefonen ikke rekker ut på markedet før avtalen med Microsoft er gjennomført, ser det ikke så lyst ut for Normandi. Microsoft har sitt eget operativsystem, Windows Phone, og er neppe udelt positive til å slippe en avart av Android inn som konkurrent i markedet for billige smartmobiler, skriver The Verge.

Gå ikke glipp av den store Windows 8-tråden

annonse