Til hovedinnhold
Artikkel

Denne dingsen lar deg styre «alt» fra mobilen

Kaffetrakteren, lyset eller låsene til bildøren. My N3RD skal kunne styre alt.

Wild Hare LLC

Spleiseportalen Kickstarter.com er et oppkomme av gode – og mange mindre gode – idéer. En av de bedre idéene vi har sett de siste dagene er My N3RD (uttales "My nerd"), en liten dings som ifølge produsenten skal kunne la deg styre nesten hva det skulle være fra mobiltelefonen din – fra hvor som helst i verden.

Foto: Wild Hare LLC

Det finnes selvfølgelig mange systemer for «hjemmeautomasjon» på markedet, for eksempel hvis du vil styre lyset eller alarmsystemet ditt. Men de fleste av disse er laget for ett bestemt formål.

Poenget med Ny N3RD er at du skal kunne styre alt mulig – vel å merke hvis du ikke er av typen som er redd for litt «mekking» på egen hånd.

Oppgrader tingene dine

My N3RD inneholder to reléer og to innganger som du kan koble til ulike eksterne brytere eller annet du vil kontrollere. Produsenten nevner en rekke ulike bruksområder, som for eksempel å koble den til billåsen slik at du kan låse dørene på bilen fra mobiltelefonen din. Du kan også fjernstyre kaffetrakteren, åpne eller lukke garasjeporten, lage fjernkontroller til pumper, motorer og vinsjer, få nettverksutstyret ditt til å automatisk restarte hvis det ikke kan nå en bestemt nettside, styre lys og varme i huset, eller kanskje skru på det automatiske vanningssystemet i hagen om kvelden.

Foto: Wild Hare LLC

Du må bruke mobiltelefonen til å sette opp My N3RD første gang, men så kan den fungere helt uavhengig av andre ting, og den trenger heller ikke være på nett. Men kobler du My N3RD til det trådløse nettverket ditt, vil du kunne styre den fra hvor som helst i verden. Eller som produsenten selv sier det: Du kan oppgradere tingene dine til å bli en «Internet of things»-enhet – altså tingenes internett.

Appen du trenger for å kontrollere My N3RD finnes foreløpig kun for iOS, men produsenten jobber nå med å få ferdig Android-versjonen. Den skal være klar til lanseringen. Foreløpig har produsenten fått inn rundt 25 000 dollar av målet på 50 000 dollar, og det er 34 dager igjen før fristen går ut.

Foto: Wild Hare LLC

Les mer om My N3RD på Kickstarter.

Her kan du se en video som viser hvordan My N3RD kan brukes til å kontrollere garasjeporten, fra hvor som helst i verden:

...eller hvorfor ikke bruke dingsen til å fjernkontrollere taket på cabriolet'en fra mobilen?

Du finner flere eksempelvideoer på Kickstarter.

På vår samleside kan du lese om enda flere nyttige dingser »

annonse